Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

Otvoren novi Cemexov natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija u lokalnoj zajednici

Piše P. I.

Cemex Hrvatska otvorio je natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija u kojem će dodijeliti ukupno 10 stipendija u mjesečnom iznosu od 150 eura za učenike i 200 eura za studente. Osim financijske stipendije, učenici i studenti u Cemexu mogu obaviti svoje stručne prakse, dobiti pomoć u izradi maturalnog i diplomskog rada, ali i mogućnost stalnog zapošljavanja nakon završetka škole ili studija.

Za stipendije se mogu prijaviti učenici treće i četvrte godine Elektrotehničke škole Split; smjerovi elektrotehničar i tehničar za elektroniku, Tehničke škole za strojarstvo i mehatroniku; smjer mehatroničar te Prirodoslovne škole Split; smjer kemijski tehničar. Studenti se mogu prijaviti ako pohađaju jedno od sljedećih usmjerenja: automatika i sustavi, elektrotehnika, strojarstvo, industrijsko inženjerstvo ili srodna usmjerenja.

Prijave su otvorene učenicima i studenima koji imaju prebivališta u gradovima Kaštela i Solin ili općini Klis, a glavni cilj stipendiranja je omogućiti im priliku da već u svojim učeničkim i studentskim danima steknu praktična znanja u nizu različitih struka, da što brže savladaju sve izazove svojih poslovnih početaka te što manje vremena izgube u odabiru karijernog smjera koji im najbolje odgovara.

‘Prvi karijerni koraci znaju biti izazovni, posebice kada su u pitanju tehničke struke koje zahtijevaju puno iskustva da bi se stekla znanja i vještine. Stručnjaka u našem području uvijek treba pa je naše ulaganje u mlađe generacije izuzetno bitno i za nas i za zajednicu u kojoj poslujemo. Ovim projektom podržavamo mlade u njihovom trudu i želji da ostanu živjeti i raditi u zajednici u kojoj su odrasli. Također, za nas je ovo jednako važno jer želimo svoje redove popunjavati educiranim zaposlenicima koji će dugoročno doprinositi održivoj proizvodnji’, kaže Mirela Kotarac, članica Uprave i direktorica ljudskih resursa Cemexa Hrvatska. 

Prijave traju do 5. studenog, a svi zainteresirani učenici i studenti detalje natječaja mogu pronaći na sljedećoj poveznici: www.cemex.hr/stipendije.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)