Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
10:13 pm

Putničke agencije uključene u izradu Prometno-turističke studije pri staroj gradskoj jezgri Splita

Piše N.M.

U Splitu je održan regionalni sastanak Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) kojem je prisustvovalo 30-ak članova s područja Splitsko-dalmatinske županije.  Sastanak su ispred UHPA-e vodili predsjednik Tomislav Fain i predstavnik regije u Upravnom odboru UHPA-e Jurica Glavina

‘UHPA-ini regionalni sastanci prilika su da s članovima prokomentiramo turističke rezultate, otvorimo raspravu o strukovnim temama i, možda njima još i važnije, o aktualnim problemima na razini grada i županije, odnosno regije u kojoj djeluju. Prilika je ovo za bolje upoznavanje te razmjenu ideja i prijedloga na kojima ćemo temeljiti naše aktivnosti za nadolazeću godinu’, izjavio je Tomislav Fain, te dodao: ‘UHPA već dugi niz godina svoje aktivnosti, kao i aktivnosti svojih članova, usmjerava prema društveno odgovornom poslovanju, a tako će biti i u godini koja je pred nama, jer turističke agencije i organizirani turizam kao najodrživiji oblik turizma, ključ su održivog razvoja turizma u Republici Hrvatskoj’.

Članovi su tijekom rasprave o organiziranim dolascima iznijeli probleme koji se ponavljaju iz sezone u sezonu, poput gužve u središtu grada, problema iskrcaja i ukrcaja gostiju, organiziranih tura kroz staru jezgru i problem lučkih koncesija, te dali konstruktivne prijedloge za poboljšanja, istaknuvši kao primjer dobre suradnje onu s tvrtkom Split parking. 

Predstavnik regije u Upravnom odboru UHPA-e Jurica Glavina pohvalio je suradnju s Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije te naglasio važnost uključivanja struke u rješavanje gorućih problema: ‘Koristim priliku zahvaliti županijskoj Turističkoj zajednici i kolegici Ivani Vladović na suradnji i bezrezervnoj podršci koja se ove godine dodatno intenzivirala i kroz projekt UHPA-ine domaće destinacije, a što je rezultiralo zajedničkim promotivnim aktivnostima i specijaliziranim edukacijama za turističku industriju. Vjerujem kako je uključivanje struke jedini ispravan način za rješavanje problema s kojima se u gradu suočavamo, te očekujemo uključivanje predstavnika UHPA-e u radnu skupinu za izradu Prometno-turističke studije upravljanja posjetiteljima u povremenom prijevozu putnika pri staroj gradskoj jezgri u Gradu Splitu koja je povjerena Institutu za turizam, jer svojim iskustvom svakako možemo doprinijeti kvaliteti iste’.

Regionalnom sastanku pridružile su se i direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, UHPA-ine domaće destinacije za 2023. godinu, Ivana Vladović, i viša stručna savjetnica Županijske komore Split, Nataša Bušić, kako bi predstavnicima turističkih agencija prezentirale aktivnosti iz svoje nadležnosti te planove za sljedeću godinu. Nakon sastanka, članovi UHPA-e razgledali su novootvoreni AC Hotel by Marriot Split koji je odnedavno u pridruženom članstvu UHPA-e.

UHPA je jedna od vodećih strukovnih udruga u turizmu te najveće udruženje turističkih agencija u Hrvatskoj. U svojem članstvu broji 200-tinjak redovnih članova koji pružaju usluge turističkih agencija i turoperatora te više od 100 pridružena člana iz hotelijerstva, prijevoza, strukovnog obrazovanja te drugih ustanova i udruga vezanih uz turizam. Tijekom godine UHPA organizira brojna događanja, radionice i susrete na kojima prisustvuju članovi UHPA-e i partneri udruge. Ovo je prvi u nizu sastanaka s članovima koji će se u narednom periodu održati na području cijele Hrvatske, a uoči održavanja Skupštine na kojoj će se usvojiti godišnji program rada Udruge za 2024. godinu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)