Fini recepti objašnjavaju kako pripremiti sočni sendvič s kajganom.
Mladi luk je blage arome, sadrži vitamine B i C te kalcij, željezo i kalij i pored slanine, svježeg sira i pečenih rajčica, odličan je dodatak kajgani, kojom nadijevamo ove nesvakidašnje sendviče.
Sastojci:
slanina, 150 g pečene
mini rajčica, 10
jaja, 8
pecivo, 4 mliječna okrugla
mladi luk, 2
kravlji sir s vrhnjem, 100 g
mljevena crvena paprika, 1 prstohvat
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar (svježe mljeveni)
Upute:
Slaninu narežemo na ploške, mini rajčice prepolovimo, mladi luk narežemo na kolutiće, a jaja razbijemo.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ploške slanine i popržimo ih s obje strane.
Prženu slaninu stavimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo prepolovljene rajčice, posolimo ih i pečemo dok malo ne omekšaju.
Nakon 2-3 minute rajčice izvadimo na stranu, a u tavu ulijemo malo ulja, dodamo kolutove bijelog dijela mladog luka i pržimo ih 1-2 minute.
Za to vrijeme jaja začinimo solju i paprom te ih umutimo.
Potom jaja ulijemo u tavu na prženi luk i pečemo kajganu na laganoj vatri, a peciva vodoravno prerežemo i ispečemo u tosteru.
U gotovu kajganu dodamo svježi sir s vrhnjem, posipamo mljevenom paprikom i zelenim dijelom mladog luka, dodamo pečene rajčice i nježno izmiješamo sastojke.
Donju stranu peciva nadjenemo kajganom, prekrijemo ploškom pečene slanine, poklopimo gornjom stranom peciva i poslužimo.
Komentari (2)
Hi everyone!