Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:45 pm

RECEPT Sočni sendvič s kajganom

Piše M.K.

Fini recepti objašnjavaju kako pripremiti sočni sendvič s kajganom.

Mladi luk je blage arome, sadrži vitamine B i C te kalcij, željezo i kalij i pored slanine, svježeg sira i pečenih rajčica, odličan je dodatak kajgani, kojom nadijevamo ove nesvakidašnje sendviče.

Sastojci:

slanina, 150 g pečene

mini rajčica, 10

jaja, 8

pecivo, 4 mliječna okrugla

mladi luk, 2

kravlji sir s vrhnjem, 100 g

mljevena crvena paprika, 1 prstohvat

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i papar (svježe mljeveni)

Upute:

Slaninu narežemo na ploške, mini rajčice prepolovimo, mladi luk narežemo na kolutiće, a jaja razbijemo.

U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ploške slanine i popržimo ih s obje strane.

Prženu slaninu stavimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo prepolovljene rajčice, posolimo ih i pečemo dok malo ne omekšaju.

Nakon 2-3 minute rajčice izvadimo na stranu, a u tavu ulijemo malo ulja, dodamo kolutove bijelog dijela mladog luka i pržimo ih 1-2 minute.

Za to vrijeme jaja začinimo solju i paprom te ih umutimo.

Potom jaja ulijemo u tavu na prženi luk i pečemo kajganu na laganoj vatri, a peciva vodoravno prerežemo i ispečemo u tosteru.

U gotovu kajganu dodamo svježi sir s vrhnjem, posipamo mljevenom paprikom i zelenim dijelom mladog luka, dodamo pečene rajčice i nježno izmiješamo sastojke.

Donju stranu peciva nadjenemo kajganom, prekrijemo ploškom pečene slanine, poklopimo gornjom stranom peciva i poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)