Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
10:41 pm

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Solin

Piše N.M.

Gradska knjižnica Solin i ove je godine za svoje korisnike i posjetitelje u Mjesecu hrvatske knjige koji se održava pod sloganom ‘Nek’ ti riječ ne bude strana(c)…’ priredila niz zanimljivih aktivnosti za djecu i odrasle, ali i nekoliko pogodnosti.

Od pogodnosti, tu su tjedan vraćanja davno posuđenih knjiga bez naplate zakasnine koji traje od 6. do 11. studenog. Za vrijeme trajanja Mjeseca hrvatske knjige, od 16. listopada do 16. studenog za sve koji se upisuju prvi put upis će biti besplatan, a besplatan je i upis svim prvašićima solinskih osnovnih škola. 

U svim Ograncima knjižnice kao i u Središnjoj knjižnici u Solinu održavat će se pričaonice i kreativne radionice za djecu. Prva pričaonica i radionica na temu je slikovnice ‘Priča mi Jadro’, sljedeća na redu je kreativna radionica ‘Svijet u riječima’, a ovaj dječji ciklus zaključit će kreativne radionice pod imenom ‘Patkica Jadranka’.

Djeci će biti posvećen i zadnji dan obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige jer će 16. studenog biti priređeno i predstavljanje Zbornika priča za djecu. U Zborniku će biti objavljeno 16 najuspješnijih priča koje je odabralo prosudbeno povjerenstvo ‘Natječaja za najbolju neobjavljenu priču za djecu’, a bit će naslovljen prema pobjedničkoj priči ‘Roni Suzić u petlji prevrtljivosti’. Istog dana bit će dodijeljene i nagrade najčitateljima dječjeg, odnosno, odraslog odjela Knjižnice.

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige uz već spomenuti Zbornik predstavit će se još nekoliko književnih uradaka. Tako će predstavljanje slikovnice ‘Zagonetke za mudre glave’ koja je skup zagonetaka u stihu autorice Judite Kralj biti priređeno u srijedu, 18. listopada. Dan kasnije, 19. listopada svoju će knjigu ‘Djeca utemeljitelja’ predstaviti Nikola Aleksić, a ciklus predstavljanja književnih djela zaključit će Zdenka Čorkalo svojim romanom ‘Moja Njemačka’,  predstavljanje je predviđeno za četvrtak, 9. studenog.

Tijekom MHK održat će se i Susret s autoricom, u četvrtak, 26. listopada u goste Knjižnici stiže Zvjezdana Čagalj.

Udruga SALONAart u ponedjeljak, 23. listopada, u Teatrinu otvara međunarodnu izložbu ‘Mali format’, dok će se solinski slikar Marin Boban javnosti predstaviti svojom izložbom ‘Eklipsa duše’, otvaranje te izložbe predviđeno je za ponedjeljak, 6. studenog.

Tijekom trajanja Mjeseca hrvatske knjige u Središnjoj će knjižnici biti postavljana i izložba najčitanijih knjiga pod imenom ‘Jesen uz knjigu’, a u Ogranku Mravince – Kučine izložba najprevođenijih književnih djela. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)