Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
5:02 pm

Književnik Damir Karakaš gostuje u čitaonici – knjižnici Slime u Omišu

Piše N.M.

Slime, malo mjesto u sklopu grada Omiša, već dvadeset godina budi književno – glazbeno – dramsko – likovne zaljubljenosti, pa je u lipnju 2023. otvorilo čitaonicu – knjižnicu, s ciljem poticanja i razvijanja navika da se umjetnosti pridruže, kako mještani, tako i svi koji vole ovakve događaje.

‘Želimo time pridonijeti raznolikosti kulturne ponude tijekom cijele godine, njenoj disperziranosti na manje sredine, kako bi i na taj način ublažili posljedice negativnih trendova, koji se baš u takvim malim sredinama možda najviše osjete. 

Nadamo se da će ova čitaonica – knjižnica, koja već ima više od 2000 naslova, biti živi prostor okupljanja i kreativnog izražavanja i u kojem će svatko pronaći nešto za sebe’, kažu iz knjižnice. 

Knjižnicu je otvorio akademik Luko Paljetak

‘Međutim, želja nam je da ona živi i djeluje što češće i što duže.

Sukladno tomu, osmislili smo niz događanja iz svih područja umjetnosti, pa tako, već u petak, 13. listopada s početkom u 17 sati, naš prvi  gost će biti nagrađivani književnik, glazbenik, likovni umjetnik, jedna osebujna osoba i veliki podržavatelj ovakvih napora u malim mjestima, Damir Karakaš.

Dijapazon njegovih umjetničkih izričaja učinit će večer zanimljivom, te vjerujemo da ćete uživati zajedno s nama!

Zahvaljujemo Damiru što se rado odazvao na naš poziv, Osnovnoj školi Josip Pupačić na srdačnoj suradnji i svima vama koji ćete na bilo koji način biti dio ovih događanja!’, poručuju iz knjižnice – čitaonice Slime.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)