Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:07 pm

RECEPT Krafne od crnog vina i lješnjaka

Piše N.M.

Bogati vitaminima, vlaknima i mineralima, lješnjaci – osim što su dobri, ukusni i pogodni za pripremu slatkih i slanih jela, prirodno su oružje u učinkovitoj borbi protiv lošeg kolesterola i kardiovaskularnih bolesti.

Kako biste u potpunosti uživali u lješnjacima, nudimo vam recept za pripremu jednostavnih krafni od crnog vina sa sjeckanim lješnjacima.

Sastojci:

čaša ulja

čaša vina

2 čaše smeđeg šećera

pola žličice mahune vanilije

500 g brašna

200 g nasjeckanih lješnjaka i tostiranih na tavi 2 minute

Priprema: 

U velikoj zdjeli pomiješajte ulje, vino, smeđi šećer i mahunu vanilije, a zatim sve miješajte drvenom kuhačom dok ne dobijete jednoličnu tekućinu.

Pomalo dodajte prosijano brašno i mijesite dok ne dobijete smjesu sličnu onoj od prhkog tijesta (glatko, mekano i elastično tijesto).

U tu smjesu dodajte nasjeckane i tostirane lješnjake i rukama radite dok ne dobijete jednoličnu smjesu: nasjeckani lješnjaci moraju biti dobro raspoređeni.

Kad dobijete mekanu i homogenu smjesu, podijelite je na više dijelova oblikujući krafne i stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta, zatim izvadite iz pećnice, ostavite da se ohlade i poslužite, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)