Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:50 pm

JELSA Sve je spremno za 4. Wine, olive & heritage festival

Piše M.K.

Zadnji vikend u svibnju rezervirajte za poseban gurmanski doživljaj na Hvaru, u Jelsi i okolici. Ondje se od 25. do 28. lipnja održava pravi praznik za nepce – 4. Wine, olive & heritage festival u organizaciji Turističke zajednice općine Jelsa uz podršku udruge Hvarski vinari. 

‘Već 4. godinu pripremamo iznimno zanimljiv program za ljubitelje domaće hrane i nadaleko poznatih hvarskih vina na našem ‘Wine, olive & heritage festivalu’. Domaćim i stranim gostima predstavit ćemo kulturu otoka Hvara na više razina. U prvom je planu promocija hvarskih vina, maslinovih ulja i raznih domaćih proizvoda našega otoka poput autohtonog bilja –  lavande, smilja, ružmarina, lovora i dr. Cilj festivala je promocija domaćih hvarskih proizvođača u okviru pojma ‘mediteranske prehrane’, a namijenjen je turistima. Na festivalu sudjeluju lokalni ljudi, svojim proizvodima i idejama sa željom za zajedničkom promocijom svega najboljega što nam otok nudi’, najavila je događaj gđa Marija Marjan, direktorica TZ općine Jelsa.

Festival započinje u četvrtak, 25. svibnja, organiziranim tematskim obilaskom uljare Radojković, posjetom OPG-u Grgo Lučić i farmi koza Kod Kućera te nedavno otvorenom Muzeju vinogradarstva u Pitvama. U petak 26. svibnja na programu je također posjet novootvorenoj vinogradarskoj zbirci u Pitvama, izlet u Zastražišće, na OPG Ante Mateljan Babić i posjet uljari OPG Eva Čurin te za kraj upoznavanje autohtonog bilja u jedinstvenom vrtu bioraznolikosti Fjori Fôra na službenom otvorenju sezonu uz gostovanje DJ-a

Večeri petka i subote, od 20 sati, rezervirane su za središnji jelšanski park gdje je predviđen glazbeni program uz degustacije hvarskih vina, maslinovog ulja, domaćih proizvoda te ponudu restorana s mediteranskom hranom i delicijama.

U blizini bit će organizirana i ART&WINE radionica na koju nije potrebna prijava, a održavati će se u petak i subotu od 19 sati. Radionici se u bilo kojem trenutku možete pridružiti.

U nedjelju, 28.5.2023. prijepodne na Trgu sv. Ivana bit će predstavljena prva ‘Hvarska vegetarijanska kuharica’, autorice Dominke Juzbašić. U predvečernjim satima na istom mjestu predstavit će se mlada umjetnica Marta Milatić sa glazbeno likovnim akvarelom ‘Otok’. 

Detaljan program dnevnih izleta nalazi se na webu Turističke zajednice općine Jelsa i Facebook stranici Wine, olive & heritage festival. Rezervacija karata za izlete se može kupiti u uredu TZ Jelsa. Ulaznice će biti u prodaji i online putem ENTRIO.

Festival se održava uz podršku Splitsko-dalmatinske županije.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)