Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
9:40 pm

OŠTRE MJERE Turiste koji predugo snimaju selfije odlučili opaliti po džepu

Piše M.K.

Gradske vlasti Portofina, pitoresknog gradića na talijanskoj rivijeri, uvele su nova pravila koja bi mnoge turiste mogla odvratiti od snimanja selfija tijekom odmora. Naime, ovaj gradić na Ligurskom moru odlučio je novčano kažnjavati turiste koji se predugo zadrže na nekim mjestima radi fotografiranja, piše Večernji list.

Tako posjetitelji koji se dulje zadrže u najljepšim kvartovima Portofina da bi snimili najbolji selfi sada riskiraju da iz mjesta odu ‘lakši’ za 275 eura, piše forbes.com. Ovo mjesto svake godine pohodi mnoštvo turista koji nerijetko ometaju promet i blokiraju uske uličice. Gužve su najveće na mjestima s kojih turisti imaju posebno dobar pogled na poznati zaljev.

Kako bi spriječio bezgranično zadržavanje turista, grad je određena područja proglasio tzv. crvenim zonama. Iako su ograničenja službeno uvedena da bi se smanjile gužve na slikovitim gradskim vidikovcima, mnogi su ovaj potez protumačili kao zabranu snimanja selfija. U gradskoj upravi kažu da su ograničenja neophodna kako bi se stalo na kraj gužvama u pješačkoj zoni u sezoni godišnjih odmora. Matteo Viacava, gradonačelnik Portofina, ustvrdio je da su turisti odgovorni kaos jer blokiraju ulice kada se zaustave radi fotografiranja.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)