Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:49 am

ŠAH: Nepo i Ding Liren izjednačeni prije zadnje partije meča

Piše A.T.

Nakon 13 odigranih partija meča za prvaka svijeta u šahu između Iana Nepomniachtchija i Ding Lirena, rezultat je izjednačen, obojica imaju šest i pol bodova.

‘Nepo’ je bolje krenuo u meč i već u drugoj partiji upisao pobjedu. To je zasada jedina partija u meču u kojoj je slavio igrač s crnim figurama. Od 4. do 7. partije smo vidjeli četiri odlučene partije zaredom, što je raritet u mečevima za svjetskog prvaka.   naizmjenično su bijelim figurama upisali dvije pobjede i ‘Nepo’ i Ding. Od 8. do 11. partije smo vidjeli četiri remija zaredom, gdje je ‘Nepo’ branio prednost od jednog boda, no u 12. partiji je Ding ponovno pobijedio i izjednačio rezultat. 13. partija je završila remijem. 

U subotu je na rasporedu posljednja, 14. partija koja će, ako bude odlučena, odrediti novog svjetskog prvaka. Ding Liren će imati bijele figure, a u slučaju remija u nedjelju će se preko rapida, a potom i blitza ako bude potrebno, odlučiti svjetskog prvaka.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)