Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
11:46 am

MORSKI PUTI CRLJENKA: ‘Ove godine evo nas i na Visu! Jedriličare ćemo dočekati porcijom sipe i boba’

Piše P. I.

U sklopu ovogodišnjeg prvog Splitskog festivala jedrenja, sudjeluju i Kaštelani, preciznije organizatori ‘Morskog puta Crljenka’ Klaster ZORA i kaštelanski vinari. Promocija kaštelanskog Crljenka, pretka nadaleko poznatog i priznatog vina kalifornijskog Zinfandela, sada je usklađena i s regatom krstaša, svima omiljene tradicionalne Viške regate koja je u svom 79. izdanju jutros zajedrila put Visa.

– Lani smo naše pute Crljenka, one morske, imali do Šolte, Brača i Hvara, a ove godine eto nas i na Visu, još jednom otoku koji se diči vrhunskim vinom plavcem, srodnikom našeg Crljenka – kaže Srećko Radnić iz Klastera ZORA, organizatora ‘Morskih puta Crljenka’.

– Sudjelovali smo i u ‘Morskim marendama’ Jedriličarskog kluba Labud, organizatora Viške regate te ostalih regata u sklopu Splitskog festivala jedrenja. Njeguju oni tradiciju našeg čovika, a to je more, jedrenje i dobra kapljica, a o ovom potonjem Kaštelani najbolje znaju. Više od dva desetljeća radimo na promociji Crljenka, našeg izvornog vina, čije je kvaliteta odavno priznata. Sada ‘Morskim putima Crljenka’ povezujemo sve vinske ‘srodnike’ u Dalmaciji, od babića, plavca, stribidraga… – dodaje Radnić.

A uz dobru kapljicu uvijek ide i top-hrana, pa su Kaštelani sa svojim slavnim jelom sipa i bob, sudjelovali i u ‘Morskom marendinu’ gdje  se prezentirala brodska kužina, ona jela na – žlicu!

– Nizali su samo komplimente za naše jelo koje kuha najbolji kuhar, svjetski pobjednik u spremanju sipe i boba, naš Željko Buotić Leše – govori Radnić, najavljujući i daljnje ‘kužinavanje’ za jedriličare: ‘U Visu, nakon što posade od 170 brodova stignu u luku, dočekat ćemo ih porcijom sipe i boba, naravno! A najboljima, pobjednicima regate na svečanoj dodjeli u nedjelju navečer, uručit ćemo im i naš Crljenak. Za najbolje skipere najbolje svjetsko vino, naše kaštelansko vino!’, zaključuje Radnić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)