Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:55 am

VIN VIN U MAKARSKOJ ‘Želimo razbiti mit da su vrhunska vina preskupa’

Piše A. A.

‘Vin Vin – Vinski Vikend Makarska’ novi je festival koji slavi vina manjih i srednjih vinara, a održat će se 5. i 6. svibnja. Na lokaciji Mala obala u srcu Makarske posjetitelji će moći uživati u ponudi više od 20 vinara iz cijele Hrvatske.

Organizatori festivala su Grad Makarska, Turistička zajednica Makarske, Puni Sepet d.o.o, OPG Puharić i Pivnica Pivac. Poručili su kako se žele fokusirati na kvalitetu, a ne kvantitetu, predstaviti manje i srednje vinare te im pružiti platformu za promoviranje autohtonih sorti. 

‘Želimo približiti vrhunska hrvatska vina publici koja s njima nije upoznata te razbiti mit da su ona preskupa. Zanimljivost je ovog druženja uvjet sudjelovanja na festivalu – vinari trebaju osobno biti prisutni tijekom cjelokupnog njegovog trajanja kako bi svojim stalnim, ali i budućim kupcima omogućili da ostvare neposredni kontakt i da dobiju odgovore na pitanja koja su ih uvijek zanimala jer tko bolje zna od samih vinara’, istaknuli su. 

Sve zainteresirane na prvo izdanje pozvali su krilaticom ‘rukavice su za gospodu, vina za ljude’. Tijekom festivala, napomenuli su, osim u vinu moći će se uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi i popratnom glazbenom sadržaju; – od nastupa splitskog alter disco benda Discopath u petak od 21.30 sati, preko slovenskih bluzera Prismojeni profesorji bluesa u subotu od 21.30 sati, do makarske legende DJ Spajića. 

Na Vin Vin popisu vinara našli su se: Štampar – Međimurje, Kolarić – Pleševica, Kurtalj – Pleševica, Royal Hill Estate – Erdut, Volarević – Komarna, Bacca – Srijem, Vuina – Trogir, Režek – Međimurje, Kos – Zagorje, Ritoša – Istra, Grabovac – Imotski, Gašpar – Vrgorac, Dvorac Belaj – Istra, Prović – Opuzen, Vujnović – Hvar, Mrgudić – Pelješac, Casa Bosci – Korčula, Merga Victa – Kaštela, Puharić – Makarska, Kaplja – Makarska, Radalj – Makarska, Kusić – Makarska rivijera. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)