Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
12:10 pm

Sinj priprema pokaznu vježbu povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa

Piše P. I.

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa koji ima za cilj promoviranje kulture svijesti o rizicima i smanjenju rizika, što uključuje prevenciju katastrofa, ublažavanje posljedica i spremnost na odgovor obilježava se danas, 13. listopada.

Trenutno najaktualniji dokument koji govori o potrebi i aktivnostima na smanjenju rizika od katastrofa usvojen je na Svjetskoj konferenciji o smanjenju rizika od katastrofa u organizaciji UN-ova ureda za smanjenje rizika od katastrofa, 2015. godine u Sendaiu, Japan. Hrvatska je jedna od potpisnica Sendai okvira za smanjenje rizika od katastrofa 2015.-2030.

Svrha usvajanja Sendai okvira je spriječiti nove i smanjiti postojeće rizike od katastrofa implementacijom integriranih i sveobuhvatnih ekonomskih, strukturnih, pravnih, društvenih, zdravstvenih, kulturnih, obrazovnih, okolišnih, tehničko-tehnoloških, političkih i institucionalnih mjera s kojima sprječavamo i smanjujemo izloženost prijetnjama i smanjujemo ranjivost na katastrofe, podižući spremnost odgovora na i oporavak od katastrofa, čime povećavamo otpornost društva.

Civilna zaštita Grada Sinja povodom Međunarodnog dana smanjena rizika od katastrofa održat će pokaznu vježbu ‘U rukama najboljih’ uz sudjelovanje sudionika i operativnih snaga sustava civilne zaštite s područja Grada. Vježba će se održati 26. listopada 2023. godine (četvrtak) s početkom u 10.00 sati u zgradi Gradske uprave u Sinju, na adresi Dragašev prolaz 24.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)