Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
12:54 pm

Centar izvrsnosti SDŽ kao dobar primjer: U Bosni i Hercegovini predstavljen projekt ‘Put prema izvrsnosti’

Piše P. I.

Predstavnici Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije su u Širokom Brijegu prezentirali projekt ‘Put prema izvrsnosti – uspostava Centara izvrsnosti u ŽZH’, koji se realizira se uz potporu Vlade RH, odnosno Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Tema sastanka bila je uspostava Centra izvrsnosti na području Županije Zapadnohercegovačke po uzoru na Centar izvrsnosti SDŽ koji je već ostvario suradnju s nekoliko hrvatskih županija u Dalmaciji i Slavoniji. Na sastanku su sudjelovali i predstavnici Vlade Županije Zapadnohercegovačke, ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa, Zavoda za odgoj i obrazovanje te ravnatelj Ureda Vlade za europske integracije ŽZH.

Nakon analize stanja u odgojno-obrazovnom sustavu u Županiji Zapadnohercegovačkoj, koju je predstavila Ana Majić, psihologinja CI SDŽ, okupljenima se obratio Ivica Zelić, ravnatelj Centra izvrsnosti SDŽ.

– Ovo je veliki korak u početku rada s darovitim i visokomotiviranim učenicima u Županiji Zapadnohercegovačkoj te se veselimo suradnji pred nama. Naša dosadašnja iskustva i primjeri dobre prakse u radu s darovitim učenicima bit će veliki zalog u prenošenju znanja koja smo stekli do sada. Nadam se da je ovo početak jedne velike priče i veselimo se što imamo priliku dijeliti znanja s našim prijateljima iz Bosne i Hercegovine – kazao je Ivica Zelić, ravnatelj Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

Osim ravnatelja Ivice Zelića, okupljenima se obratio i Ilija Krišto, predsjednik Upravnog vijeća Centra izvrsnosti SDŽ, koji je istaknuo ciljeve programa, kazavši kako je važno omogućiti potencijalno darovitim učenicima da dosegnu svoje maksimalne kapacitete te im osigurati prostor za razvijanje kreativnosti, logičkog i kritičkog mišljenja.

Predrag Čović, predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije, naglasio je da je ovaj projekt od iznimne važnosti za unapređenje odgojno-obrazovnog sustava ŽZH te kako će uspostava Centra izvrsnosti imati punu podršku Vlade.

Nositelj projekta je Zavod za odgoj i obrazovanje ŽZH, a partneri su Centar izvrsnosti SDŽ, gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg, Druga osnovna škola Široki Brijeg i Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude.

Projekt je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)