Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
7:58 pm

NA ZADNJEM MJESTU: Težak poraz Šibenika

Piše D. L.

U 32. kolu SuperSport HNL-a, Istra je na Aldo Drosini slavila protiv Šibenika 3:0.

U 44. minuti susreta Nikola Đorić faulirao je Monsefa Bakrara, a sudac Duje Strukan nakon analiziranja VAR snimke pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Frano Mlinar i pogodio za vodstvo domaćina. Istrinu pobjedu potvrdili su Monsef Bakrar u 72. i Abdallahi Mahmoud u 85. minuti susreta. 

Hajdukovac na posudbi u Šibeniku Ivan Dolček odigrao je cijelu utakmicu. 

Istra je ovom pobjedom prekinula niz od šest utakmica bez pobjede i upisala važne bodove u borbi za europska natjecanja. Trenutno se nalaze na petom mjestu, a prva četiri mjesta vode u UEFA-ina natjecanja. Naime, četvrto mjesto ove godine već sigurno vodi u Europu jer se u finalu Hrvatskog kupa sastaju Hajduk, koji je već osigurao nastup u kvalifikacijama za europska natjecanja, i Šibenik, koji nije zaslužio UEFA-inu licencu za nastup u istim. 

Šibenik se nastavlja mučiti. U posljednjih šest ligaških utakmica upisali su pet poraza i jednu pobjedu. Momčad Damira Čanadija nalazi se na posljednjem mjestu u ukupnom poretku i na dobrom su putu da ispadnu iz najvišeg razreda hrvatskog nogometa. Imaju jednak broj bodova kao i pretposljednja Gorica, ali utakmicu više i lošiji međusobni omjer. Također, Gorica u posljednjih pet utakmica nije poražena, a treba istaknuti kako je u tom periodu ugostila Hajduk i Dinamo. 

U sljedećem kolu Šibenik će protiv Varaždina na Šubićevcu tražiti neophodne bodove u borbi za ostanak, dok Istra svoj lov na Europu nastavlja u gostima protiv Rijeke na stadionu na kojem su u svojoj čitavoj povijesti slavili samo jednom, ranije ove sezone.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)