Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
8:52 pm

Split na Gripama u važnom susretu napokon svladao Cedevitu Junior

Piše A.T.

KK Split je u devetom kolu Lige za prvaka HT Premijer lige na Gripama svladao Cedevitu Junior 93:82 (22:21,23:25, 32:24,16:12) ‘Žutima’ je ovo prva pobjeda u ovoj sezoni protiv Cedevite Junior, a s njom su si otvorili mogućnost da pobjedom u zadnjem kolu na gostovanju kod Cibone izbore prvo mjesto pred doigravanje.

Split je bolje otvorio utakmicu, poveo šest koševa razlike (8:2), no Cedevita je brzo izjednačila rezultat i pokazala da će biti težak protivnik. Prvu četvrtinu je Split zaključio s minimalnom prednošću (22:21). U drugoj četvrtini se Split ponovno došao do šest koševa razlike (39:33), no Cedevita se ponovno vratila i otišla na poluvrijeme s jednim košem prednosti (46:45). ‘Žute’ je u prvom poluvremenu najviše mučio veteran u redovima gostiju, 37-godišnji Kruno Simon koji im je u 13 minuta koliko je proveo na parketu zabio 18 koševa. 

U trećoj četvrtini se igralo koš za koš sve do samog kraja četvrtine, kada ‘žuti’ daju gas i iz četiri napada pogađaju četiri trice. Prvo je dvije trice vezao Shannon Shorter, da bi zatim isto napravio i Roko Leni Ukić za prednost Splita od sedam koševa razlike (77:70) prije posljednje četvrtine. Split nije dozvolio dramu u posljednjoj četvrtini, mirno je održao prednost i upisao važnu pobjedu.

Najučinkovitiji su u redovima Splita bili Shorter s 22 koša i Dominik Mavra s 18 koševa, dok je kod Cedevite Simon ubacio 29 koševa. 

KK Split: Mavra(18), Shorter(22), Kalajžić(15), Nelson(10), Ukić(10), Runjić(9), Vuko(3),Tišma, Gizdavčić, Jukić(2), Dubravčić

 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)