Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
2:16 pm

Blanka Vlašić na kvalifikacijama Erste Plave Lige: ‘Kao majka još više promičem fizičku aktivnost od najranijeg uzrasta’

Piše A. A.

U Makarskoj je održano treće kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige 2023. Na stadionu podno Biokova 450 školaraca natjecalo se u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa, a po dvoje najboljih u svakoj disciplini osiguralo je nastup na finalu u Zagrebu.

Natjecanju u Makarskoj nazočila je i ambasadorica Erste Plave lige Blanka Vlašić. Dodijelila je odličja najmlađim sudionicima, učenicama i učenicima prvih razreda osnovne škole.

‘Uvijek me raduje vidjeti stadion pun djece koja uživaju u fizičkoj aktivnosti kroz natjecanje, igru i druženju. Danas kao majka još više želim promicati važnost provođenja fizičke aktivnosti pod stručnim vodstvom od najranijeg uzrasta kao i provođenje slobodnog vremena djece na otvorenom, u kretanju, daleko od ekrana i društvenih mreža. Veseli me vidjeti kako Erste Plava liga iz godine u godinu prikuplja sve više djece u sport’, rekla je Blanka Vlašić. 

Kvalifikacije u Makarskoj jedine su koje ne organizira neki atletski klub ili savez, već udruga građana Ruke za bolju Makarsku. 

‘U Makarskoj imamo dvije osnovne škole – OŠ Oca Petra Perice i OŠ Stjepana Ivičevića – i većina je djece koja nastupaju na Erste Plavoj ligi iz te dvije škole. Došla su nam još i djeca iz devet škola Makarskog primorja, iz Pučišća na Braču, Splita, Vrgorca, Tučepa i Podgore. Djeca koja ne treniraju u nekom klubu nemaju se prilike nigdje natjecati i zato je potreba za natjecanjima poput Erste Plave lige. Ovo natjecanje daje mogućnost i onoj djeci koji nisu sportaši da sudjeluju u sportskoj aktivnosti i da se natječu’, kazao je koordinator natjecanja u Makarskoj Josip Paunović.

Kvalifikacije Erste Plave lige 2023 nastavljaju se natjecanjem u Varaždinu 3. svibnja.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)