Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
4:10 pm

Perez najbrži na ulicama Bakua, izjednačio se s Verstappenom po broju pobjeda

Sergio Perez slavio je na ulicama Bakua. Osvojio je još jednu Veliku nagradu Azerbejdžana i tako pokazao da će biti najljuća konkurencija momčadskom kolegi Maxu Verstappenu u obrani titule. Red Bull i dalje ima uvjerljivo najbrži bolid, Ferrari se nada napretku u nastavku sezone. Charles Leclerc odvozio je najbolju trku sezone, bio najbrži u kvalifikacijama, no u trci se morao zadovoljiti trećim mjestom. 

Verstappen je stigao drugi kroz cilj, Perez je na čelo izbio nakon prednosti koju je ostvario ušavši u boks dok je na stazi bio sigurnosni automobil zbog izlijetanja Nycka De Vriesa u AlphaTauriju. Momčad je odlučila pozvati Verstappena u boks odmah nakon što se De Vries zabio u zid, dok je trka bila u režimu ‘žute zastave’, omogućivši tako Meksikancu značajnu uštedu u vremenu. Perez je potom odvezao bez greške i nije dopustio nikakva iznenađenja. 

Fernando Alonso nije ovog puta stigao do postolja. Pred kraj trke postavio je dva puta najbrže vrijeme kruga, ali njegov Aston Martin danas nije mogao naprijed pored raspoloženog Leclerca koji hvata priključak s najboljima nakon katastrofalnog početka sezone. 

Carlos Sainz sačuvao je peto mjesto pred Lewisom Hamiltonom i svoj Ferrari proveo kroz cilj s pola sekunde prednosti. Sedmi je bio drugi vozač Aston Martina Lance Stroll, a osmi George Russell koji je u posljednjem krugu pokupio i bod za najbrže vrijeme na novim gumama. 

Vozači Red Bulla s po dvije pobjede nalaze se na vrhu. Verstappen drži prvo mjesto s 93 boda, Perez ima 87. Treći je Alonso sa 60, a četvrti Hamilton s 48 bodova. Red Bull sa 180 bodova već ima debelu prednost pred ostalima. Drugi je Aston Martin s 87, a treći Mercedes sa 76 bodova. Iduća trka vozi se u Miamiju za tjedan dana.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)