Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
2:01 pm

Gdje za vikend: Dom mladih nudi zanimljive sadržaje

Piše N.M.

U petak u klub Kocku dolazi pariški DJ i producent Bambounou koji zbog svoje originalnosti i naprednog stila razmišljanja djeluje na čelu današnje dance scene. Njegov pristup glazbi i šarena selekcija idealna su kombinacija za zabavu i pozdrav ljetu.

U subotu u 18.30 sati u Beton Kinu možete pogledati hrvatske kratke filmove u sklopu programa 28. Splitskog filmskog festivala. Večernji program je opet klubu Kocka gdje će u subotu odjekivati popularna Trešija što znači da će zvučnike drmati eurodance i tresh hitovi. Za one koji možda još ne znaju treš su zarazni pjesmuljci pjevnih, površnih tekstova, ali s energičnom plesnom electro/pop glazbenom podlogom. 

Nedjelja donosi besplatnu radionicu na kojoj možete naučiti plesati Cha Cha Cha. Ovo je prilika da uronite u svijet plesa i naučite osnovne korake ovog energičnog plesa. Za kraj vikenda u klubu Kocka uživajte u bezvremenskim hitovima legendarnih bendova System of a Down i Machine Head. Chop Suey je sjajan britanski tribute bend kojeg čine glazbenici iz vrlo poznatih bendova: Sam Totman iz DragonForcea, Tommy H iz Anti-Nowhere Leaguea, Andre Joyzi iz Breed 77, dok je na vokalu karizmatični Martin Jackson iz Confydea. Večer će otvoriti izvrsni britanski tribute band Machine Head UK s najvećim hitovima legendarnog Machine Heada.

Za drugu polovicu listopada najavljeno je otvorenje samostalne izložba Taking measures koja je kolaborativni projekt dvojice umjetnika: Mirana Blažeka iz Osijeka i Josipa Šurlina iz Splita. Izložba se bazira na odnosima spram prostora; relacijama između subjekta i prostornosti, po pitanju oblika, udaljenosti ili veličine, te u kulturološkom smislu problematizira ovu dijalektiku kroz prizmu slobode i straha. Otvorenje je 24. listopada u 19 sati u Galeriji MKC.

PlayDrama ovaj mjesec donosi jednu premijeru. U srijedu 25. listopada u 20 sati je premijerna izvedba predstave Sunčani je kraj redateljice Kristine Grubiše i dramaturginje Karle Leko. Predstava radnju smješta u budućnost, točnije 2033. godinu kada svijetu prijeti apokalipsa. Iako svi znaju da će se ona neminovno dogoditi, nitko ne zna kada će to točno biti, pa među ljudima vlada iznimna napetost, tjeskoba i nesigurnost. Takva predapokaliptična atmosfera vlada i u ‘najlipšen gradu na svitu’. Igraju: Laura Bošnjak, Filip Luka Gospić, Denis Tomić. Dodatne izvedbe su planirane za 26. i 27. listopada.

Iz programa za listopad izdvajamo još i plesnu radionicu Koraljke Begović ‘Igrom do kreacije’ koja će se održati 28.10. Radionica je namijenjena za cijelu obitelj, od 5 – 85 godina – a temelji se na tradicionalnim dječjim igrama za zatvorene i otvorene prostore, unutar kojih se pronalazi inspiracija i definiraju postavke pri stvaranju različitih improvizacijskih zadataka. Cilj je polaznike potaknuti da kroz maštu pronađu put do stvaranja plesnih materijala, da putem igre otvore prostor za kreativno izražavanje te unapređenje motoričkih sposobnosti i da se kroz igru na zabavan i siguran način upoznaju s plesom i pokretom te suvremenim plesnim izričajem i nekim od načina rada. Radionica se održava u sklopu programa Mala škola suvremenog plesa plesne udruge Tiramola.

Cijeli program je dostupan na webu dom-mladih.org te na Facebook i Instagram profilima Doma mladih, a tu ćete naći i sve detalje o načinu prijave za sudjelovanje u radionicama.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)