Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
3:44 pm

FOOD FILM FESTIVAL Kuhali poznati chefovi

Piše N.M.

Jučer je na Food film festival u Zagrebu održana zanimljiva radionica još zanimljivijih chefova. Kuhalo se, pričalo, smijalo i naravno, dobro jelo. 

Chef Marin Rendić iz Bistroa Apetit, chef Christian Misirača iz Nautic cluba Pojoda, chef Tomislav Bilić iz Purple monkeya i chef Branko Kusovac iz restorana Al Dente na Cooking classu by Metro i Zepter pokazali su svoje umijeće pripreme delicija kad kuhaju svojim najmilijima kući, kad je cijela obitelj na okupu i kad se gleda neki dobar film. 

Chef Rendić sa svojim sous šefom Markom Cohom pripremao je prženu tjesteninu s tatarskim biftekom i tuna paštetom, Tomislav Bilić pripremao je popularne gyoze te pokazao kako ih napraviti jednostavno i brzo, spojio je kozice i svinjetinu s azijatskim začinima Kotanyia, chef Branko Kusovac po prvi put u životu, kako je rekao, spojio je kozice i pistacio te napravio senzacionalnu tjesteninu, ovaj put u kolutu velikog Grana Padana, a kući, Grana Padano na samom kraju samo pospe po pripremljenoj pašti. Chef Christian Misirača napravio je savršene tortilje s odležanim junećim striplonom, karameliziranim lukom i cheddrom, senfom s medom i salatom. 

Radionicu je moderirala Suzy Josipović, ujedno organizatorica Food film festivala by Coca-Cola, a svi posjetitelji uživali su u delicijama naših chefova, ali ponešto i naučili, na primjer: kako se koje meso zatvara, da se svaka tjestenina može i pržiti u ulju, kako prirediti tijesto i smjesu za gyoze te kako se priprema pašta i koliko se kuha da bude savršeno al dente. 

Food film festival traje još do subote, na repertoaru su još tri filma Air i Tar te dječji film Lyle, Lyle crocodile, nemojte ga propustiti. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)