Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
6:48 pm

Appleu se dogodila pogreška: ‘Preuzmite novi softver što prije’

Piše A. A.

Apple je izbacio novi operativni sustav – iOS 17, ali postoje i oni koji ga ne mogu nadograditi na svoj iPhone jer je – star.

Stoga je Apple objavio i važno ažuriranje softvera za starije uređaje Važno je, navode u tvrtki, da svi provjere svoje pametne telefone i uvjere se da su potpuno ažurni, javlja Mirror.

Tako je iOS 16.7.1 sada dostupan za starije telefone kao što su iPhone 8, iPhone X i sve modele prije njih. Ako vaš iPhone još uvijek koristi iOS 16, važno je slijediti Appleov savjet i preuzeti novi softver što je prije moguće.

Zašto je važno ažurirati iPhone?

Apple je potvrdio da je greška (bug) u njegovom operativnom sustavu dobila zastrašujuću ocjenu. Ta tehnološka terminologija u osnovi znači da su hakeri već svjesni greške i aktivno je iskorištavaju.

‘Apple je svjestan izvješća da je ovaj problem možda aktivno iskorišten u verzijama iOS-a prije iOS-a 16.6’, objašnjeno je na njegovim stranicama.

Kao i na starijim iPhone uređajima, ovo ažuriranje također je dostupno za niz iPad modela uključujući iPad Pro (svi modeli), iPad Air 3. generacije i novije, iPad 5. generacije i novije, i iPad mini 5. generacije i novije.

Kako biste bili sigurni da je vaš iPhone ažuriran, jednostavno idite na izbornik ‘postavke’, zatim dodirnite ‘općenito’, ‘ažuriranje softvera’ i provjerite jesu li isO 16.7.1 ili iPadOS 16.7.1 spremni za instalaciju. Te datoteke mogu biti velike pa provjerite jeste li povezani na Wi-Fi prije pokušaja preuzimanja, prenosi N1

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)