Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
11:58 pm

BBC: Izraelska policija napala skupinu novinara

Piše A. A.

Skupinu BBC-jevih novinara koji su izvještavali o ratu Izraela s Hamasom držala je na nišanu i napala izraelska policija u četvrtak navečer u Tel Avivu, objavio je danas BBC.

‘Incident se dogodio dok se ekipa od tri novinara vozila u hotel. Bila je u automobilu jasno označenom kao medij’, objavila je britanska novinska mreža.

BBC je rekao da je ekipa ‘izvučena iz vozila’, pretražena i gurnuta uza zid. Jedan od novinara rekao je da mu je policajac, kada je pokušao snimiti incident, bacio telefon na tlo te ga udario u vrat.

‘Novinari moraju moći slobodno izvještavati o sukobu u Izraelu i Gazi’, rekao je glasnogovornik BBC-ja.

Glasnogovornik izraelske policije nije odgovorio na zahtjev za komentar.

Izrael je danas granatirao južni Libanon, u napadu je ubijen snimatelj Reutersa Issama Abdallaha, dok je još šest novinara ranjeno. Izraelska vojska je priznala napad, ali nije komentirala smrt, piše Index.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)