Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
9:20 am

DHMZ JAVLJA Danas sunčano i iznadprosječno toplo

Piše M.K.

Danas će prevladaviti sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme, javlja DHMZ. Na širem riječkom području i dijelu Gorskoga kotara povremeno više oblaka, ali uglavnom suho. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla. Puhat će većinom umjeren jugozapadni vjetar, u višim predjelima povremeno i jak, a na moru južni te jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 24 do 28 °C.

Upozorenje

Tijekom jutra te ponovno u noći ponegdje može biti magle. Od sredine noći su na sjevernom Jadranu mogući neverini.

Stanje

Anticiklonalno polje nad Jadranom postupno slabi, dok se sa sjeverozapada polako približava frontalni sustav. Od sredine noći će se nad sjevernom Italijom stvarati plitka ciklona.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a od sredine dana i drugdje jugo 6-16 čvorova. Još ujutro na južnom i dijelu srednjeg Jadrana tiho ili vjetar promjenjivog smjera 4-12 čvorova. More 1-2, na sjevernom, a prema večeri i na dijelu srednjeg Jadrana ponegdje moguće 3. Vidljivost 10-20 km, mjestimice može biti oko 4 km zbog sumaglice, a tijekom jutra je moguća i manja od 1 km zbog magle. Pretežno vedro, na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačno uz mogućnost za kišu, uglavnom na širem riječkom području te na krajnjem sjeveru.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Slabo do umjereno, mjestimice pojačano jugo, tijekom noći će otvorenom moru ponegdje skretati na jugozapadni vjetar. More u jačanju na malo do umjereno valovito. Pretežno vedro, na sjevernom, a od sredine noći i na dijelu srednjeg Jadrana naoblačenje s mjestimičnom kišom, na sjevernom Jadranu su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Ponegdje može biti sumaglice ili magle.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)