Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
12:41 pm

DAN ZA PAMĆENJE: Momčad u kojoj važnu ulogu igra bivši hajdukovac slavi prvi naslov prvaka!

Piše D. F.

Rakow je novi prvak Poljske. Tri kola prije momčad iz Czestochowe osigurala je povijesnu titulu, prvu u 102 godine klupske povijesti. Veliki je to uspjeh za klub koji je prije sedam godina igrao u trećem rangu poljskog nogometa, a onda se dogodio strelovit uspon. 

Na klupu je 2016. godine stigao relativno nepoznat trener, Marek Papszun koji je vodio nekoliko niželigaških klubova u Poljskoj. Uveo ih je u prvu ligu u ljeto 2019. godine, a u protekle četiri godine dva puta je osvojio Poljski kup te još dva Superkupa. Naslov prvaka konačna je potvrda sjajnog rada i oproštaja s klubom. Prije nešto manje od mjesec dana Papszun je najavio svoj odlazak na kraju sezone.

– Ova odluka nije se dogodila preko noći. Već neko vrijeme razmišljam o njoj – pojasnio je svoju odluku. 

Od početka 2020. godine član Rakowa je i nekadašnji hajdukovac Fran Tudor. U aktualnoj sezoni Tudor je odigrao 28 prvenstvenih utakmica, zabio je dva pogotka i dodao još sedam asistencija. Ima sjajan status u klubu, a o tome svjedoči i ugovor koji ga veže do ljeta 2027. godine. U redovima Rakowa igra još jedan Hrvat, nekadašnji stoper Osijeka Zoran Arsenić

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)