Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
3:46 pm

Prvi Brela food&wine festival: Fešta o’ spize i glazbe za pamćenje!

Piše P. I.

U subotu, 13. svibnja Breljane i njihove goste očekuje dan za prste polizat. tada se, naime, održava prvi Brela food&wine festival! Održava se u organizaciji Turističke zajednice općine Brela. 

‘Manifestacija se službeno otvara 13. svibnja s početkom u 10 sati, a u 10.30 sati na programu je radionica Blitvenjaka pod budnim okom Vedrane Vele Puharić, Podgorke koja je prava čuvarica jela biokovskog kraja, a koja će nas ovom prilikom, poput kakve čarobnice, naučiti kako u ovom jedinstvenom kolaču, sa sastojcima poput cimeta, vanilin šećera i grožđica, sljubiti – blitvu! Gastro uzbuđenjima tu nije kraj – na naše oduševljenje, svega pola sata kasnije, cocktail majstor Jure Vojković spravljat će jedinstvene koktele od biokovskog bilja’, najavljuju organizatori.

Putevima ukusnih delicija krenut će i mjesni restorani i konobe, oni će nuditi omiljenu dalmatinsku marendu spravljenu sa namirnicama o’ stađuna i ostala tradicijska jela po promotivnim cijenama. Tradicionalnu dalmatinsku marendu već od 11 sati ujutro nudit će restorani: Burin, Hrast, Šampion, Arca, bistro Lungomare i konoba Feral.

Isto tako će i izlagači, duž cijele Rive, uz stručnu prezentaciju, nuditi svoj slasni pršut i sir, maslinovo ulje, likere, domaća vina i razne druge delicije. 

‘Tako ćemo na izlagačkom dijelu moći kušati prave dalmatinske fritule obrta ‘Ispeci pa reci’, nagrađeni hrvatski gin ‘Poetica destilerije’, džemove, maslinovo ulje, pikantne salate s chili paprikom “OPG-a Marija Radonić’, domaći sir TO Sirko i pršut OPG-a Žigo, kušati slanu ribu zadruge ‘Okus mora i miris zemlje’, te slasne OPG Erceg likere i jagode’, dodaju organizatori.

Posjetitelji će također moći kušati vina vrhunskih hrvatskih vinarija: Hilić iz Kune Pelješke, Zmaj Duboković iz Jelse, Šafran iz Brezovačkog Huma, Opus iz Komarne, Vinarije Gašpar, Jerković i Franić iz Vrgorca, vina OPG-a Erceg iz Podprologa.

Od 11.30 sati, Breljanima u goste sa svojim meštrima o’ kužine stiže Grad Opuzen, a u tanjurima posjetitelja naći će se slasne autohtone delicije iz neretvanskog kraja!

U prvom redu to je Neretvanski brudet – ovo jelo od jegulja i žaba, čije je umijeće pripreme zaštićeno nematerijalno kulturno dobro, mnogo je više od jela samog – ono predstavlja stoljetni način života i privređivanja puka doline Neretve, te je neodvojiv dio dalmatinskog gastro identiteta, dok je u večernjim satima red na pravu poslasticu – nastup klape Berulia!

‘Po svemu sudeći, očekuje nas fešta za nepca za pamćenje kojoj želimo dugačku i sjajnu budućnost – da postane prepoznatljivi brend mjesta i pokazatelj dodatne ponude izvan glavne sezone, te epitetom sjajnog gourmet & wine iskustva’, zaključuju organizatori.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)