Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
7:05 pm

TEŠKA PROMETNA U NJEMAČKOJ Sudar poljskog autobusa i dva kamiona, najmanje 52 osobe ozlijeđene

Piše M.K.

U teškoj prometnoj nesreći u utorak poslijepodne oko 12.30 sati ozlijeđene su prema svemu sudeći najmanje 52 osobe. Prema izvješćima, poljski autobus i dva kamiona sudarili su se u blizini Storkowa u Brandenburgu, piše Fenix Magazin.

Autocesta je bila potpuno zatvorena u oba smjera, a na mjesto događaja je izašao veliki broj spasilaca.

Glasnogovornik policije potvrdio je za njemačke medije kako su spasioci morali zbrinuti desetak teško ozlijeđenih osoba.

Vatrogasci su oslobodili i putnike koji su bili zarobljeni u autobusu. Prema riječima glasnogovornika, prometna nesreća je bila je uzrok prometne gužve koja je nastala između Storkowa (okrug Oder-Spree) i Fredersdorfa (okrug Märkisch-Oderland).

Kako je priopćila poljska policija u Gorzowu Wielkopolskom, svi ozlijeđeni su poljski državljani koji rade za jednu njemačku tvrtku.

Policija je dojavu o prometnoj nesreći dobila u 12.24 sati. Autocesta 12 bila je potpuno zatvorena cijelo poslijepodne.

Prema prvim informacijama, kamion između Storkowa (okrug Oder-Spree) i Fredersdorfa (okrug Märkisch-Oderland), koji se kretao prema Berlinu, pokušao je promijeniti traku. Udario je u kamion koji je vozio ispred i bočno se sudario s autobusom.

Prema izjavama policije, u akciji spašavanja angažirana su tri spasilačka helikoptera.

Policija u Brandenburgu zamolila je vozače da formiraju trak za žurno zaustavljanje i da obilaze područje na kojemu se dogodila prometna nesreća.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)