Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:35 pm

RECEPT Slani kolačići s maslinama i pancetom

Piše M.K.

Fini recepti objašnjavaju kako pripremiti slane kolačiće s maslinama i pancetom.

Sastojci:

jaja, 5 komada

senf, 30 g

brašno, 240 g

panceta, 60 g

zelene masline, 40 g (punjene)

prašak za pecivo, 1/2 vrećice

maslac, 30 g

punomasni sir, 60 g

peršin, 1 žlica (sjeckani)

sol

Upute:

U čistu zdjelu razbijemo cijela jaja, ulijemo mlijeko, malo posolimo, začinim svježe mljevenim paprom, dodamo senf i pjenjačom izmiješamo sastojke. Malo po malo u smjesu umiješamo glatko brašno i pazimo da ne ostanu grudice. U tijesto ulijemo malo ulja ili rastopljeni maslac. Dodamo još malo brašna dok ne dobijemo polurijetku smjesu kao za palačinke. U smjesu umiješamo prašak za pecivo i stavimo da malo nabubri.

Pancetu i masline, narežemo na sitne kockice i dodamo ih u smjesu. Sastojke promiješamo kuhačom i u smjesu naribamo malo punomasnog sira. Smjesu prelijemo u vrč.

Kalupe za kolačice premažemo rastopljenim maslacem i stavimo smjesu za kolačiće. Potom stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 25 minuta.

Pečene kolačiće poslužimo na tanjure.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)