Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
8:00 am

FILMSKA PRIČA: Prije 15 mjeseci bio je na rubu odustajanja od nogometa, a prije potpisa za Hajduk imao je samo jedan zahtjev!

Čudni su nogometni putevi. Nešto o tome sigurno zna i Niko Sigur.  Dok su juniori ‘bijelih’ bili na završnom turniru Lige prvaka mladih Sigur ih je mogao samo gledati s televizije. Iako je igrao u prvenstvu, za Europu nije mogao biti registriran jer nije proveo u Hajduku dvije godine. No, upravo ta činjenica ‘pomogla’ mu je da dođe u kadar prve momčadi, debitira protiv Varaždina i već ubilježi četiri utakmice na poziciji desnog beka. No, sve je moglo biti i potpuno drugačije. Sigurova priča u proteklih 15 mjeseci je filmska. 

Početkom prošle godine Andro Fistonić otišao je u Radomlje. U sklopu partnerske suradnje ‘bijelih’ i slovenskog prvoligaša Fistonić je dobio zadatak posložiti stručnu piramidu. Primaran zadatak bio je ostaviti seniorsku momčad u prvoligaškom društvu, ali isto tako i ‘spasiti’ juniorsku momčad koja je na polusezoni bila glavni kandidat za ispadanje. Ostanak juniora bio je važan zbog reforme natjecanja te je u razgovoru s predsjednikom kluba shvatio da mora nešto napraviti. Fistonića je nedugo nakon toga nazvao Tomislav Zadro, kanadski Hrvat s kojim se poznaje iz dana dok je studirao u SAD-u. 

– Imam jednog malog, Hrvat je, 2003. godište – rekao mu je Zadro, a Fistonić mu je odgovorio:

– Ako će sebi platiti avionsku kartu i smještaj sedam dana neka dođe u Sloveniju. 

Sigur je u to vrijeme bio na rubu odustajanja od nogometa, igrao je na koledžu. Kada je stigao u Radomlje trenirao je s juniorima. Vrlo brzo bilo je jasno da je Sigur zadovoljio te je dogovoreno da ostane u klubu. Uz to, Sigur je da bi ostao u Sloveniji morao napraviti i hrvatsku putovnicu jer su juniori već imali jednog stranca u svom kadru. Sigur je krenuo igrati za juniore Radomlja, igrao je sve bolje i bolje. Završila je sezona, krenule su pripreme za iduću, a Sigurova budućnost bila je upitna. U Radomlju su oklijevali, Fistonić je otišao, a Sigur je bio bez ugovora. 

Imao je dvije opcije, jednu iz druge hrvatske lige, a jednu iz treće. Fistonić je u tom trenutku nazvao trenera Hajdukovih juniora Marijana Budimira i rekao da ima jednog zanimljivog igrača kojeg bi bilo dobro pogledati. 

Juniori Hajduka spremali su se na pripreme u Kiseljak. Dan i pol ranije Sigur je dobio zeleno svjetlo da dođe na Poljud. Odmah je pronašao let iz Zagreba za Split. Pohitao je na aerodrom, nakon neprospavane noći stigao na trening i odmah izborio kartu za pripreme. Nakon odrađenih priprema Budimir nije imao dileme:

– Ja bih ga registrirao.

Sigur je ostao u Splitu, bez ugovora, za smještaj i hranu. 

Prije debija protiv Varaždina, Hajduk je morao riješiti naknadu za razvoj te Vancouveru isplatiti 30.000 eura, a Sigur je potpisao ugovor. Imao je samo jedan zahtjev.

– Želim samo da mi date šansu. 

Po mentalitetu je, kažu nam, vrlo sličan Pukštasu. Vrlo brzo uči i maksimalno je posvećen radu i daljnjem napretku. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)