Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
10:22 pm

Glavak pozdravila zahtjev Kosova za članstvo u EU-u, navela ključne uvjete

Piše A. M.

Raspravljajući o izvješću o Kosovu za 2022. godinu, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak istaknula je da su normalizacija njegova odnosa sa Srbijom kao i uzajamno priznanje ključni za osiguravanje njihove europske budućnosti. 

‘Pozdravljam zahtjev Kosova za članstvo u Europskoj uniji, ali su bitni stalna proeuropska orijentacija njegovih građana i većinski međustranački konsenzus o integraciji u EU kao i jasan geostrateški politički izbor’, poručila je eurozastupnica Glavak.

Navela je kako je Kosovo pokazalo i svoju predanost europskim integracijama provođenjem reformi u ključnim područjima kao što su vladavina prava, ljudska prava i napredak u slobodi medija. 

‘Međutim, iako je postignut napredak, Kosovo se suočava s brojnim izazovima – potrebom za daljnjim jačanjem institucija, reformama te poboljšanjem socijalne i gospodarske situacije na Kosovu’, dodala je. 

Glavak je pozvala Kosovo da nastavi svoje napore prema europskim integracijama. Izrazila je uvjerenje da ono u Europskom parlamentu ima iskrenog prijatelja.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)