Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
4:55 pm

ITHAS Edukacija studenata o upravljanju svjetskom kulturnom baštinom ove godine u Trogiru

Piše M.K.

Ove su godine Turistička zajednica grada Trogira i Grad Trogir jedan od domaćina i sponzora 15. međunarodnog programa specijalne edukacije studenata smjera Turizam pod nazivom ITHAS (International Tourism & Hospitality Academy at Sea) čiji je organizator Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a ovogodišnja tema programa je ‘Upravljanje svjetskom kulturnom baštinom u turizmu’.

Ukupno će 109 sudionika i eminentnih profesora svoje jednotjedno edukacijsko putovanje završiti u Trogiru. Polaznici će u petak 12. svibnja 2023. godine u 15sati uploviti u Trogir, a potom će imati priliku upoznati grad, njegovu povijest i kulturnu baštinu kroz stručno vodstvo.


U večernjim će se satima (21 do 22.30) u prostorijama vatrogasnog doma DVD Trogir održati svečana završna ceremonija povodom koje će se dodijeliti certifikati studentima polaznicima edukacija. Također, profesori iz cijeloga svijeta sudjelovat će na ceremoniji u Trogiru pa će im se tom prigodom uručiti i zahvalnice za sudjelovanje. 

Njih će dobiti:

– Osnivač Svjetske turističke akademije, profesor Jafar Jafari, University of Wisconsin – Stout, SAD

– Profesor emeritus i član Svjetske turističke akademije Erik Cohen, Hebrew University, Izrael

– Profesor Yoel Mansfeld, University of Haifa, Izrael

– Profesor Charles Arcodia, Griffith University, Brisbane, Australia

– Profesori Ralf Berchtenbreiter i Andreas Humpe, Munich University of Applied Sciences, Njemačka

– Profesor David Fennell, Brock University, Kanada

Osim studenata turizma na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, program su pohađali i studenti sa Sveučilišta iz Munchena, Ontaria, Pečuha te Maribora s ciljem stjecanja specifičnih znanja u turističkom sektoru. Osim toga, dugoročni cilj ovoga projekta je i promocija hrvatske turističke ponude među kreatorima rejtinga određene turističke destinacije te glasnicima pozitivne usmene predaje koji će utjecati na odabir turističke destinacije za svoje klijente.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)