Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
1:29 pm

IVAN LEKO: Nakon dugo vremena smo imali 20 igrača na treningu, a i dalje mislim da je Sigur bolji veznjak nego bek!

Piše D. F.

Tri su kola ostala do kraja HNL-a. Hajduk je osigurao drugo mjesto, a u 34. kolu u subotu (17 sati) na Poljudu dočekuje Osijek. Na početku press konferencije trener Hajduka Ivan Leko dotakao se izjave Stjepana Tomasa. Strateg Osijeka u najavi utakmice je rekao kako ‘neće imati problema s Hajdukom, ako budu igrali kao protiv Dinama’. 

– Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Meni je s jedne strane i dobro da svaki trener vjeruje u svoju ekipu. Na nama je isto da gledamo sebe. Ako nastavimo biti organizirani, disciplinirani i fokusirani, imamo šansu da pobijedimo. Svi momci su maksimalno koncentrirani, znaju koliko nam je bitan svaki trening i svaka utakmica. Nema rasterećenosti, to u velikom klubu i profesionalnom sportu ne postoji. Napravit ćemo sve da budemo dobri u svakom segmentu igre – rekao je Leko, a zatim se dotakao Luke Vuškovića:

– Čekamo Vuškovića da krene trenirati. Nadam se da će se sljedeći tjedan priključiti treninzima. 

Je li Nikola Kalinić blizu umirovljenja?

– To bi trebali pitati njega. Na kraju sezone će svi sjesti i vidjeti gdje i kako za iduću sezonu.

Kakav je status Awaziema, Borevkovića i Anella?

– Sličan odgovor kao i ranije. Fokus nam je na sljedećoj utakmici. Kad prođe par utakmica izaći ćemo s odlukama koje se moraju donijeti. 

Hoće li do kraja sezone priliku dobiti Sentić?

– Nitko ne daje nikome priliku. Nažalost, Karlo ima problema s leđima. Nismo sigurno hoće li biti u kadru. Prilika se u profesionalnom nogometu zasluži. 

Jeste li i dalje mišljenja da Sigur neće napraviti karijeru kao bek?

– On je vezni igrač i igra silom prilika na beku. I dalje mislim da je bolji zadnji vezni nego bek. Jako sam zadovoljan kako igra. Velika je stvar za jednog klinca da se prilagodi.

Jeste li zadovoljni kvalitetom kadra?

– Mislim da imamo ekipu za pobijediti bilo koga u HNL-u. To nije upitno. Bio bih najsretniji da svaku utakmicu možemo igrati sa sličnima. Sve ekipe koje rade rezultat igraju s jako malo igrača.

Što kažete na kolegu Stjepana Tomasa?

– Znamo se iz mlade reprezentacije, baš smo dobri. Odličan je tip, s ljudske strane netko bez mane. Drago mi je što radi dobar posao.

Je li Caktaš najopasniji igrač Osijeka?

– Caktaš je sigurno među tri najbolja igrača Osijeka. Ima gol, asist. On je igrač s brojevima. 

Kakva je situacija u momčadi?

– Kalik se vratio treninzima nakon tri mjeseca. To je dobra stvar, iako neće biti u kadru za Osijek.  Ovaj tjedan smo imali 20 igrača na treningu. To nismo imali dugo. 

Hoćete li juniorima pomoći za susret s Dinamom?

– Poslije Dinama smo rekli i mislimo da nam je glavna utakmica finale kupa. Svaki trening i utakmica je u službi toga. Sve je tome podređeno, da dođemo u najboljem mogućem stanju. Ogromna je razlika kako igraš i kakav rezultat napraviš. U proteklih pet mjeseci smo imali jako dobru komunikaciju s omladinskim pogonom. Napravili smo plan da im se omogući da budu u što jačem sastavu i olakša da naprave što veće uspjehe.

Često ste na košarkaškim utakmicama. Ima li nešto iz košarke što se može prenijeti na nogomet?

– Volim gledati i igrati košarku. Volim basket od osnovne škole. Iz svakog sporta se može nešto naučiti. Rukomet je bliži nogometu nego košarka. U nogometu imaju dvije linije, slično kao u rukometu. Brzina igre. Vidimo kako se rukomet promijenio zadnjih godina. Sigurno se može puno stvari izvući. U svim sportovima, košarka, rukomet, vaterpolo svi pričaju o kvaliteti obrane. U nogometu je svima zabavnije igrati napad, ali za veliki rezultat je potrebna prava obrana – zaključio je Leko. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)