Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:20 pm

VIDEO Alka Vuica gušta u zlatnom steaku vrijednom 1000 eura: ‘Ovo je čudo’

Piše A. M.

Zlatna groznica koja već neko vrijeme trese Trogir nije zaobišla ni popularnu glazbenicu Alku Vuicu. Potpuno se, naime, prepustila užitku u jestivom zlatu u restoranu Coccolo. 

Premda je na našim područjima raritet, zapravo je bogata povijest korištenja zlata kao namirnice. Spominjao ga još Marko Polo, a u Srednjem vijeku rasprostranilo se u Italiji. Valja istaknuti kako blagotvorno djeluje na organizam normalizacijom metabolizma, čišćenjem i pomlađivanjem tijela. 

Coccolo je prvi u Hrvatskoj počeo posluživati revolucionarno jelo. Gosti nešto više platežne moći ondje tako guštaju u wagwy steaku, argentinskom premium gold steaku te tomahawk steaku – s listićima 24-karatnog zlata. 

Vuica se odlučila za potonji čija cijena premašuje 1000 eura po kilogramu. Ako je suditi po njenoj oduševljenoj reakciji, vrijedi svakoga centa. 

‘Top, top, top’, ‘ovo je čudo, ja ne mogu vjerovati’, ‘ajme, majko, što je ovo’, ushićeno je povikivala prije nego što ga je uopće degustirala.

Pjevačica se pomno upoznala i s procesom pripreme jedne od najvećih senzacija moderne kuhinje, koja je ime dobila po karakterističnom obliku koji podsjeća na indijansku sjekiru. Riječ je, inače, o komadu mesa oko kralježnice s rebrom koje je obrađeno francuskom metodom. 

‘Znate da ja volim Indijance. To mi je trebalo za spot’, šaljivo je dobacila pjevačica te ujedno najavila kako će sljedeći zasigurno ondje snimati. 

Osim zlata, restoran ima i vrhunske steakove te mesne lopate koje su apsolutni hit. Kako izgledaju, pogledajte u galeriji.

Za iznimnu prepoznatljivost Coccola na gastronomskim kartama, uz gurmanske poslastice na meniju, zaslužan je chef Roko Puče. Svake godine dodatno podiže ljestvicu izbacujući nove čarolije iz rukava. Osim mesom, Alku Vuicu uspio je očarati i lava cakeom od pistacija kakav također ‘nema nitko u Hrvatskoj’. Pogledajte što je posrijedi!

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)