Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
1:10 pm

Vučić pozvao građane da predaju oružje: ‘Pretopit ćemo ga i izraditi novo’

Piše A. A.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je do sada u Srbiji predano oko 13.500 komada oružja i najavio da će akcija njegovog prikupljanja biti trajna.

Podsjetio je također kako do 8. lipnja neće biti represije. Primjenjivat će se nakon toga datuma.

‘Kazne će biti ogromne. Znam da neki čuvaju oružje kao dio tradicije, ali toga se moramo odreći’, rekao je Vučić i dodao da ono neće biti uništeno već će biti pretopljeno i iskorišteno za izradu novog oružja, prenosi Klix

Vučić je također kazao kako je država odradila značajan posao. Najviše je oružja predano u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu. Ponosan je na akciju, a dodao je i da je vrlo važna za sigurnost građana. 

U pratnji ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i pripadnika MUP-a Srbije, Vučić sudjeluje danas u Duvaništu, nedaleko od Smedereva, u prikazu neregistriranog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, koje su od 8. svibnja građani predali policijskim stanicama.

I današnje obraćanje iskoristio je za kritike i uvrede na račun opozicije i dijela srbijanskih medija koji nisu pod kontrolom vlasti. Također je najavio velike prosvjede 26. svibnja u režiji vladajućih struktura kao odgovor na prosvjede opozicije.

‘Za koji dan neću više biti predsjednik stranke. Ako idemo na izbore, ići ćemo najkasnije u rujnu, to ću sve reći na velikom skupu. Bit će 26. svibnja zanimljivih odluka’, rekao je Aleksandar Vučić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)