Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
2:50 pm

Kupili parking uz apartman, dvaput ga platili pa ostali bez njega: ‘Razumijemo frustraciju, ali…’

Piše A. A.

Kupili su apartmane s parkingom pa je ispalo da im parking ne pripada i da ga moraju plaćati. Potom su nakon silnih kazni još jednom kupili ta ista parkirna mjesta da bi na kraju ponovno ostali bez njih. RTL je doznao tko je izigrao mještane i vlasnike apartmana u Barbarigi.

Prije nego je stanovnik Barbarige Kristian Zečević kupio parkirno mjesto, plaćao je sezonsku kartu gotovo 250 eura.

‘GU Barbariga dobila je od 1100 parking mjesta otprilike preko tri i pol milijuna eura’, rekao je Zečević i dodao da je ‘neprocjenjiva’ još zarada na kaznama koje su puštali.

Sad se na ta ista parkirna mjesta za koje su prvo plaćali karte i kazne ako nemaju kartu upisuje Grad Vodnjan jer pripada komunalnoj infrastrukturi ili, jednostavnije, javnom dobru.

Katarina Kocevski iz Osijeka rekla da su preko dvije tisuće eura platili parkirno mjesto.

‘I platili smo porez, međutim kome ćemo sada pokloniti dvije tisuće eura’, pita se Kocevski.

Vlasnik apartmana u Barbarigi Satko Marković Šabić kazao je kako će Općina nazad vratiti njihovo vlasništvo unatoč tome što imaju ispisak iz Općinskog suda iz Pule. 

‘Imamo crno na bijelo da smo uvedeni u zemljišnu knjigu’, istaknuo je. 

Vladimir Otoničar, vlasnik apartmana u Barbarigi, rekao je da su ljuti zbog cijele situacije.

Tvrtka koja im je prvo naplaćivala, a potom i prodala parkirna mjesta, činila je to nezakonito. Ustavni sud zabranio joj je obavljanje djelatnosti, ali šteta je već učinjena.

‘To su oni napravili izgleda da bi sve pomeli pod tepih pa da nas malo okolo opet natežu. Dvaput su nas već, a sad hoće još treći put da bude lakše’, kazao je vlasnik apartmana u Barbarigi Roman Repovz.

Ipak, gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio poručio je kako oni sad ne mogu ispraviti grešku od prije 20 ili 30 godina. Rekao je kako je njima javni interes ispred privatnog.

‘Razumijem frustraciju ljudi koji su kupili to, ali, evo, oni će morati, po mom mišljenju, tražit povrat novca od onih koji su im to prodavali’, dodao je gradonačelnik.

Kako su kazali ovi ljudi, mir je bio kratkog vijeka. Sad su opet na početku.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)