Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
7:42 pm

Rimčev oglas za čistačicu srušio je Internet. Ovaj za vatrogasca mogao bi učiniti istu stvar

Piše N.M.

Nakon oglasa putem koga traže čistačice koje poznaju MS Office pakete, Rimac Automobili ponovno imaju oglas koji bi mogao pokrenuti rasprave. Naime, sada planiraju zaposliti vlastitog vatrogasca.

– Kao tvrtka koja se brzo razvija, njegujemo kulturu visokih performansi. Ako ste zainteresirani za pridruživanje, morate biti spremni na neumorno učenje, prilagođavanje i prihvaćanje novih tehnologija. Očekujemo ležernu osobu, ali i samostalnu, poduzetnu i vrlo neovisnu u svom poslu, koja će uživati u suočavanju s izazovima i zabaviti se pomičući granice tehnologije. Naša očekivanja su visoka – stoji u oglasu koje su objavili Rimac Automobili.

Od vatrogasaca se traži stručna škola s minimalno jednom godinom iskustva, izvrsne usmene i pismene komunikacijske vještine na engleskom jeziku, a ostvarit ćete prednost pred konkurencijom ako već imate iskustvo rada u sličnim tvrtkama.

Prema traženim kvalifikacijama jasno je da Rimac ne traži slabo izvježbane i još slabije plaćene zaštitare/vatrogasce, kakvi su najčešće zaposleni u hrvatskim tvrtkama.

U Sjedinjenim Američkim Državama, primjerice, posljednjih je godina sve više tenzija između državnih i privatnih vatrogasnih jedinica. Šumski požari postaju sve češći i opasniji, a tvrtke i vlasnici za određenu cijenu prisvajaju sve više najbolje obučenih američkih vatrogasaca, kako bi štitili isključivo njihove nekretnine.

Ove godine pojavili su se i podaci o vatrogascu kakvog traži Elon Musk.

Dokumenti tako pokazuju da će zaposlenik u početku biti angažiran kao privremeni zaposlenik tvrtke Boring Company, koja se bavi kopanjem tunela i to na razdoblje do 18 mjeseci. Nakon tog perioda, trebao bi postati stalni zaposlenik tvrtke.

Kao što je navedeno u Las Vegas Review-Journalu, početna godišnja plaća i paket beneficija za vatrogasca vrijedna je 218.000 dolara. Muskov vatrogasac prilično je zaposlen, budući da se od njega očekuje da bude odgovoran za obuku, logistiku, istraživanje, te suradnju s Odjelom za gradnju, kao i vatrogasnom službom, piše Jutarnji list.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)