Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:57 am

NBA: Denver otvorio finale Zapada pobjedom protiv LA Lakersa

Piše A.T.

Denver Nuggetsi su otvorili finale Zapadne konferencije pobjedom na svom parketu protiv Los Angeles Lakersa 131:126.

Uvjerljivo najbolji pojedinac na terenu je bio centar Denvera Nikola Jokić, koji je već sredinom treće četvrtine došao do triple-doublea, a utakmicu je završio s 34 koša, 21 skokom i 14 asistencija. Jokić je ovom utakmicom srušio nekoliko rekorda. Jokiću je ovo šesta utakmica u doigravanju ove sezone u kojoj je postigao triple-double. Time se izjednačio na vječnoj tablici  na drugom mjestu s Magicom Johnsonom, koji je ovakav pothvat ostvario 1982., i Draymondom Greenom, koji je to uspio 2019. Ispred Jokića je sada samo Wilt Chamberlain, koji je u play-offu 1967. imao sedam takvih utakmica. Također, ovo je Jokiću peta utakmica playoffa u kojoj je zabio triple-double uz preko 30 postignutih koševa, te je time postao četvrti igrač u povijesti kojemu je to uspjelo. Prije njega su to ostvarili Oscar RobertsonRussell Westbrook i LeBron James

Kod Denvera je sjajan bio i Jamal Murray s 31 košem te po pet skokova i asistencija. Kentavious Caldwell-Pope je svom bivšem klubu ubacio 21 koš, a Bruce Brown 16 koševa. Kod Lakersa je odličnu utakmicu odigrao Anthony Davis s 40 koševa i 10 skokova, dok je LeBron James  imao 26 poena, 12 skokova i devet asistencija.

Druga utakmica je na rasporedu u petak, ponovno u Denveru.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)