Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
10:07 am

VIDEO Objavljena prva epizoda ‘Picaferaja’

Piše N.M.

‘Picaferaj’ je projekt koji spaja elemente znanstveno fantastičnog filma, kazališta, performansa, poezije i glazbe, prema scenariju Ii u režiji Kralja Sunca

Priča i kamera prate ‘Picaferaja’ (svjetlonošu) koji kameru i gledatelja provodi po fiktivnoj galaksiji.

Svaki od likova nalazi se na određenom punktu tvrđave koja je odabrana za filmski set. Čekajući da ih ‘Picaferaj’ osvijetli i poveže, likovi čekaju svjetlo kako bi kroz različite medije ispričali svoju priču. (poezija, performans, dijalog, monolog, glazbenu točka).

Kao pripovjedač, svjetlonoša ima zadaću da gledatelju opiše likove i situacije na ‘planetima’, prije nego li sama točka krene. 

Uz dadaistički pristup, autor odlučuje snimiti film u jednom kadru (osim uvodne sekvence) kako bi gledatelj osjetio realno vrijeme kretanja.

‘Picaferaj’ se na neki način opire svim umjetničkim formama, dok istodobno prihvaća svaku. Iako je riječ o umjetničkom filmu, Picaferaj  je zbog izraženih elemenata humora i osebujne kostimografije spreman doprijeti do široke publike kao i do istančane kritike. 

Glumci su: 

Jadran Parunov 

Tony Marasović

Kristina Mat 

Nicole Marijamagdalena Šain 

Daja Vušković 

Jerko Gudić 

Toni Wagner 

Frane Burnač

Sunči Sun

Kralj Sunca

Julio Juraga 

Jelena Jurčević 

Luka Špika 

Luka Bucić 

Kostime je izradila Sunci Sun

Asistentica je Dragana Abaz.

Make up potpisuje Agnieszka Ka, a glazbu Jakov Salečić.

Odjavnu špicu je izradio Bruno Vujanović.

Snimatelj i montažer je Tony Marasović.

Produkciju potpisuju Kuća Sunca i AV Media Production.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)