Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
8:03 pm

TITULA U SPLITU: Vaterpolisti Jadrana prvaci Hrvatske!

Piše D. F.

Jadran je novi prvak Hrvatske u vaterpolu! U petom susretu finala Jadran je s 11:8 (4:1, 0:2, 4:2, 3:3) svladao Juga te tako stigao do prve titule hrvatskog prvaka. 

Jadran je furiozno otvorio susret. Momčad Jure Marelje nakon šest i pol minuta povela je 4:0. Realizirali su prve tri situacije s igračem više, dok je Jug u napadu bio sterilan. Dubrovčani su svoja prva tri igrača više promašili i tu je bila glavna razlika. No, onda je uslijedilo 13 i pol minuta u kojima splitska momčad nije pronalazila put do pogotka. Razbranio se Toni Popadić, Jadran nije iskoristio šest igrača više zaredom te su Dubrovčani smanjili na 4:3. Post je prekinuo Tomasović golom za 5:3 u situaciji s istim brojem igrača u bazenu. Do kraja treće četvrtine Jadran je golovima Burića i Zovića stigao do tri pogotka prednosti (8:5). U posljednjoj četvrtini prvi je poentirao Jug. Momčad Vjekoslava Kobešćaka golom Biljake smanjila je na 8:6, ali odmah u idućem napadu Jerko Marinić-Kragić realizirao je igrača više i vratio Jadranu tri gola prednosti (9:6). Sve dileme oko pobjednika riješio je Burić golom iz kontre za 10:6 tri minute i 58 sekundi prije kraja. Bio je to znak da slavlje na Poljudu može početi… 

Jadran: Marcelić (12 obrana), Burić (4), Marinić-Kragić (2), Čagalj, Butić (2), Pejković, Bukić (1), Tomasović (1), Delić, Dobud, Šetka, Dužević, Zović (1), Anić.

Jug: Popadić (8 obrana), Burđelez, Fatović (1), Zvono, Joković (2), Vukojević (1), Biljaka (1), Lazić (1), Kržić, Kakaris (1), Grgurević, Žuvela (1), Mozara, Jurišić. 

Igrač više: Jadran 5/14, Jug 4/13, 

Peterci: Jadran 2/2, Jug 1:1

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)