Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
11:49 pm

Ryanair pokrenuo 3 linije iz Zadra, uskoro uvodi još 27

Piše N.M.

Unatoč padu broja putnika u Zračnoj luci Zadar, nakon što je Ryanair veliki broj linija prebacio s travnja na lipnja, pravdajući ovaj potez komercijalnim razlozima, irski avioprijevoznik najavljuje veliko povećanje tijekom svibnja i lipnja.  Ryanair je početkom svibnja obnovio promet na još tri sezonske linije te trenutno prometuje na ukupno 18 linija iz svoje sezonske baze u zadarskoj zračnoj luci. Uskoro će se u prometu naći još 27 međunarodnih linija, piše Croatian Aviation.

Iz zadarske zračne luke doznajemo kako je pad u travnju nadoknađen već u nekoliko dana svibnja, a tijekom godine planira se rast prometa od 5 do 7 posto. Ryanair i dalje ostaje dominantan, prije dvadesetak dana uspostavio je svoju bazu s dva aviona, a od 1. lipnja u njoj će biti još jedan. Osim Croatije Airlines od domaćih operatera tu je Trade Air, koji je Zadar izravno spojio s Osijekom i, prvi put, s Rijekom. Doznaje se kako se radi o manjem avionu, ali je dobro popunjen.

Što se tiče Ryanaira, on je početkom svibnja obnovio promet na još tri sezonske linije iz Zadra i to za Eindhoven, Helsinki i Vaxjo. Linija za Vaxjo (Švedska) prometuje dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom, za Helsinki srijedom i nedjeljom, a za Eindhoven kao i za Vaxjo – ponedjeljkom i četvrtkom. Na sve tri tek pokrenute linije Ryanair će ovog ljeta zadržati postojeći broj tjednih rotacija.

Uz tri nove linije, Ryanair od kraja ožujka prometuje i za Memmingen, Gdanjsk, Varšavu, Wroclaw, Poznan, Dublin, Göteborg, Bruxelles, Krakow, Düsseldorf, Karlsruhe, Prag, Nürnberg, Bergamo i Köln. No prava ekspanzija irskog prijevoznika u Zadru tek slijedi. Naime, od lipnja će u prometu biti još 27 međunarodnih linija:

Beč, Sofija, Hamburg, Marseille, Bukurešt, Liverpool, Aarhus, Stockholm, Rzeszow, Berlin, Budimpešta, Bremen, Bournemouth, Frankfurt Hahn, Manchester, Münster, Birmingham, Newcastle, Pisa, Rim, Torino, Bologna, Leeds Bradford, Bordeaux, Edinburgh, Milano Malpensa i Pariz Beauvais.

Ukupno će u lipnju u prometu biti 46 međunarodnih linija ovog niskotarifnog avioprijevoznika iz zadarske zračne luke, što je ujedno i najveći broj linija Ryanaira iz Hrvatske.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)