Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:45 pm

RECEPT Tjestenina calamari s umakom od povrća

Piše M.K.

Finom receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu calamari s umakom od povrća.

Sastojci:

tjestenina, 500 g calamari

pelati rajčice, 400 g

zelene mahune, 200 g zamrznutih

grah, 200 g smeđeg iz konzerve

patlidžan, 1

tikvice, 2

luk, 1 glavica

mrkva, 1

češnjak, 1 režanj

konjak, 50 ml

inćuni, 2 komada (u filetima)

peršin, 2 žlice sjeckanog

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i papar

Upute:

Povrće očistimo, pelati rajčice malo izgnječimo, češnjak narežemo na listiće, a luk, mrkvu, tikvice i patlidžan na polumjesece.

U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja dodamo luh i mrkvu, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša.

Zatim dodamo listiće češnjaka, promiješamo, i čim češnjak zamiriše dodamo narezan patliđan i tikvice, izmiješamo sastojke i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta.

Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.

Potom u tavu s povrćem dodamo mahune, pelati rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.

Nakon 10-ak minuta ulijemo konjak, dodamo slane inćune, grah iz konzerve, promiješamo i pričekamo da umak zavri.

Za to vrijeme kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo na tanjure.

U umak dodamo sjeckani peršin, promiješamo ga, rasporedimo po tjestenini i poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)