Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
8:38 am

VIDEO Strašna tragedija na nogometnoj utakmici: Najmanje devet mrtvih u stampedu

Piše N.M.

Uzvratna utakmica četvrtfinala doigravanja prvenstva El Salvadora između Alianze iz San Salvadora i Fasa iz Santa Ane odgođena je zbog velike tragedije.

Najmanje je devet navijača poginulo, a stotine su ozlijeđene u stampedu koji je nastao uoči početka utakmice na stadionu Monumental.

Katastrofa se dogodila nakon što je velik broj navijača pokušao ući na stadion nakon što je osiguranje zatvorilo vrata jer više nije bilo slobodnih mjesta na tribinama.

Navodno se sve dogodilo zbog većeg broj lažnih ulaznica koje su kolale među navijačima kluba iz glavnog grada ove srednjoameričke države.

Na snimkama koje kruže može se vidjeti da navijači pokušavaju ući na stadion rušeći ograde, javlja Gol.

‘Bila je to prava lavina navijača koja je pregazila vrata’, izjavio je jedan svjedok te dodao: ‘Neki su ostali zarobljeni u tunelu, a drugi su se probili na tribine zbog čega su ostali morali provaliti na sam teren’.

Više od 500 navijača je moralo zatražiti liječničku pomoć, a mnogi su prevezeni u gradske bolnice gdje srećom nisu prijavili nove smrti.

Tamošnji nogometni savez naredio je odgađanje svih utakmica prvenstva ovog vikenda, a predsjednik države Nayib Bukele najavio je oštre mjere.

‘Tko god je odgovoran za ovo neće proći nekažnjeno’, napisao je na Twitteru.

Tragedia durante el partido Alianza vs. Fas

Tragedia durante el partido Alianza vs. Fas
@el salvador pic.twitter.com/qvLX1olqHL

— Moisés Monterroza (@MoisesMonterr16) May 21, 2023

Lamentable. Reportan estampida en el Estadio Cuscatlán de El Salvador

Informa @CNNEE que ha aumentado a 12 el número de muertospic.twitter.com/4WCTorm86G

— Luis Omar Tapia (@LuisOmarTapia) May 21, 2023

In San #Salvador kwamen bij een stormloop in het Estadio #Cuscatlán-stadion minstens negen mensen om het leven en raakten meer dan 100 gewond. pic.twitter.com/5gIuz3oBHW

— argumenten en feiten (@ArgumentenF) May 21, 2023

Salwador: Na stadionie #Cuscatlan znajdującego się w stolicy #Salwador San Salvador zginęło co najmniej 9 osób, a wiele jest rannych z powodu paniki kibiców https://t.co/C7mLTahMuo

— Dzieje się (@thewar200) May 21, 2023

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)