Rolada od tune, slična (ili još nazivana) tuna flan, ukusna je rolada koja se lako priprema kod kuće.
Također može biti prijedlog za odličan švedski stol ili aperitiv.
Za uživati u njoj toploj ili hladnoj, idealanoj, kao alternativa mesu, također za izlete izvan grada ili uredske ručkove, piše Novi list.
Sastojci:
300 g ocijeđene tunjevine u ulju
300 g krumpira
2 jaja
50 g ribanog parmezana
50 g krušnih mrvica
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
soli po ukusu
mljeveni crni papar po ukusu
muškatni oraščić po ukusu
Priprema: Krumpir dobro operite, stavite u veliki lonac s hladnom vodom i stavite ga kuhati dok ne omekša.
Odmah ih izvadite iz vode i ostavite da se ohlade tako da ih ogulite prije nego se ohlade. Sada ih provucite kroz gnječilicu za krumpir, skupljajući ih u prilično veliku zdjelu.
Krumpir pomiješajte s vilicom grubo zgnječenom tunom, naribanim parmezanom, jajima, sitnom soli, mljevenim crnim paprom i malo muškatnog oraščića.
Tijesto mijesite drvenom kuhačom ili rukama, a mora biti homogeno.
Pripremite papir za pečenje i pospite ga krušnim mrvicama. Stavite tijesto u sredinu, dajte mu cilindričan oblik, poput štruce i provucite ga preko krušnih mrvica, valjajte dok ne bude savršeno pokriveno.
Dobro ga zamotajte i stavite u hladnjak na najmanje 20 minuta; ovaj korak je važan za učvršćivanje i zbijanje oblika.
Nakon isteka vremena izvadite ga iz hladnjaka, otvorite omot i premažite ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
Potom štrucu staviti u odgovarajuću posudu za pečenje (po mogućnosti pravokutnu), obloženu papirom za pečenje.
Pecite na 200° u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30 minuta ili u svakom slučaju dok korica ne dobije zlatnu boju.
Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi prije rezanja.
Poslužite toplo ili hladno uz prilog od svježeg ili pečenog povrća.
Komentari (2)
Hi everyone!