Zapečeni punjeni krumpir, poznat i pod nazivom Krumpir Jackson, izvrstan je način da na nov način pripremite ovu omiljenu namirnicu. Bogat je okusima pa ga možete poslužiti i samostalno, piše Recepttura.
Sastojci:
8 krumpira
250 ml kiselog vrhnja
250 g šunke u komadu
50 g maslaca
100 g šampinjona
svježi peršin
sol
papar
Ukrašavanje
svježi peršin
Upute:
Krumpir u kori skuhati u slanoj vodi oko 40 minuta nakon što voda zakipi.
Dok se krumpir kuha očistiti šampinjone i narezati na ploške.
Nekoliko ljepših ploški staviti sa strane za kasnije ukrašavanje svakog krumpira.
Preostale šampinjone popržiti na maslacu.
Šunku narezati na kockice od oko centimetra.
Svježi peršin sitno nasjeckati.
U posudu s narezanom šunkom dodati dio peršina, kiselo vrhnje i popržene šampinjone. Sve promiješati kako bi se dobio nadjev.
Kad se krumpir skuhao izliti vodu i pustiti ga da se prohladi.
Zatim ga treba vodoravno razrezati tako da odvojimo gornji dio svakog krumpira.
Dublji dio izdubiti sa žličicom.
Izvađeni dio krumpira narezati na male komade i ubaciti u smjesu za nadjev.
Smjesu zatim posoliti i popapriti, te završno izmiješati.
Zatim njome punimo izdubljeni krumpir.
Odozgo na svaki krumpir staviti po mali komadić maslaca, kao i po jednu plošku šampinjona koje smo ranije odvojili.
Napunjene krumpire slažemo u protvan prekriven papirom za pečenje.
Krumpir se peče u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 20 minuta.
Krumpir prije serviranja posuti narezanim peršinom.
Servira se vruć kao samostalno jelo ili kao prilog uz meso.
Komentari (2)
Hi everyone!