Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:10 pm

Športsko-rekreacijski centar ‘Luke’ dobio građevinsku dozvolu

Piše M.K.

Povodom izdavanje građevinske dozvole za Športsko rekreacijski centar Luke, od strane Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje, ispostava Sinj, Grad Trilj preko gradonačelnika Ivana Bugarina izvještava javnost da je natječaj za izgradnju u tijeku i da će po završetku natječaja uslijediti gradnja.

Izdavanjem građevinske dozvole investitoru Gradu Trilju dozvoljava se građenje građevine športsko-rekreacijske namjene – centralna zgrada Športsko-rekreacijskog centra Luke, u skladu s glavnim projektom koji je sastavni dio građevinske dozvole. Kao što je navedeno centralna zgrada je sportsko-rekreacijske namjene s pratećim ugostiteljskim sadržajem.

Građevina je organizirana slojevito kako bi udovoljila standardima i kriterijima na dugoročnoj razini. Prizemlju zgrade će se pristupati s glavnog ulaza sa sjeverne strane pored kojega će biti smješteno glavno stubište predviđeno za komunikaciju s prvim katom. U prizemlju s istočne strane postavit će se sporedni ulaz uz koji će se nalaziti sporedno stubište koje je će također voditi na prvi kat zgrade. Prizemlje će sadržavati glavni korpus sa svlačionicom s pripadajućim sanitarnim čvorovima i tuševima, spremište, oružarnicu i recepciju te sobu za suce, prostoriju za doping kontrolu i sobu za delegate. U drugom dijelu prizemlja će se nalaziti servisna i tehnička prostorija, praonica i vanjsko spremište te prostor za prodaju karata i ostale usluge vezane za korisnike. Na katu će se nalaziti klupske prostorije za stručni stožer, prostorija s masažnom kadom i saunom, teretana, polivalentna dvorana, soba za novinare i multimediju, separe te garderobni i sanitarni prostori. U drugom dijelu zgrade na katu na zapadu će se nalaziti spremište i ugostiteljski objekt predviđen za caffe bar, povezan s natkrivenom terasom.

‘Planirani kvantitativni pokazatelji za Grad Trilj strateški bitnog projekta su dvije novozaposlene osobe u ugostiteljskom objektu u sklopu ŠRC Luke, te 802,21 m² novoizgrađene površine predviđene za društvenu namjenu. Smjer u kojem ide Grad Trilj je naglašeno vezan na razvoj na svim razinama usklađen s demografsku politikom uz koju vežemo i projekt usmjeren na stvaranje uvjeta za sport i rekreaciju koji evidentno nedostaje’, kaže gradonačelnik.

‘Grad Trilj je sportski grad, koji ima idealno prirodno okruženje u kojemu se sportaši i rekreativci imaju prigodu razvijati i ulagati u svoje zdravlje, a dodatni sadržaj vezan za uvjete će povećati mogućnosti u dostizanju najviših sportskih rezultata. Navedeni projekt je nastavak politike dugoročnog ulaganja koju zastupamo s naglaskom na uključivost što podrazumijeva prilagodbu zgrade ŠRC ‘Luke’ osobama s posebnim potrebama’, dodaje.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)