Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
4:48 pm

POVJERENIK ZA SIGURNOST: Za sada ide sve u pravom smjeru, a Rujevica nije rasprodana jer Šibenik nije iskoristio cijeli svoj kontingent

Piše D. F.

Voditelj HNS-ovog odjela za prevenciju, integritet i sigurnost Jurica Jurjević dan uoči finala Hrvatskog kupa na Rujevici između Hajduka i Šibenika otkrio je detalje vezane uz organizaciju utakmice. 

– Najveći izazov je organizacijski. Utakmica se igra na neutralnom terenu. Dolaze nam navijači iz Šibenika i Splita. To će sigurno proizvesti najveći efekt na grad Rijeku, na promet. Zahvaljujemo se građanima Rijeke. Za sada ide sve u pravom smjeru, pozitivne su reakcije i nema neke stvari koja je problem – rekao je Jurjević, a zatim se dotakao sigurnosnog aspekta. 

– Ne bih to posebno isticao. Ova utakmica je drugačija nego što je Rijeka navikla. Na istoku će biti navijači Hajduka, a na sjeveru će biti nešto manje jer Šibenik nije prodao sve ulaznice koje su im pripale. Komunikacija s navijačima i klubovima je dobra. Sve ide svojim tijekom.

Torcida na istoku, Funcuti na sjeveru?

– Tako je. Klubovi su upoznati s tim prije mjesec i pol dana. Veća je potražnja za kartama bila među navijačima Hajduka. Konačan podatak je da će biti 2200 navijača Hajduka na istočnoj tribini i 400 navijača Šibenika na sjevernoj tribini.

Je li Rujevica rasprodana?

– Nije rasprodana. Bit će oko 6500 gledatelja jer Šibenik nije iskoristio cijeli svoj kontingent.

Koliko će policajaca sudjelovati u osiguranju utakmice i kako će izgledati navijačka ruta?

– Bit će ih dovoljno. Dosta je kompleksno. Završili smo sigurnosni sastanak. I jedni i drugi navijači dolaze istim putem. Šibenski navijači će doći pod policijskom pratnjom. Bit će im osigurano zaustavljanje na benzinskim postajama koje predvidi policija. Svi će biti dovedeni u krug stadiona. Nešto ranije će započeti taj program.

Kakva je situacija s navijačima Hajduka?

– Kao što već cirkulira po društvenim mrežama, KNH Torcida organizira vlak. Oni će sa željezničke postaje koja nije u centru grada biti dovedeni ispred stadiona, dok će drugi dio navijača s naplatnih kućica na Grobniku biti ispraćen do Rujevice. Osiguran je veći prostor na koji će se oni pozicionirati. Za HNS, oba kluba i grad Rijeku je ovo veliki dan. Grad mora funkcionirati. Svaki ulazak navijača u centar grada bi zahtijevao drukčiju regulaciju prometa. Napravit ćemo sve da prođe što bezbolnije za građane Rijeke. Nakon utakmice zna se u kojem terminu će navijačke skupine biti ispraćene sa stadiona, a zatim i prema svojim destinacijama – zaključio je Jurjević. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)