Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:42 am

Barcelona je gurnula svog gradskog rivala put druge lige

Piše A.T.

Real Valladolid je u 36. kolu La Lige svladao na svom terenu Barcelonu 3:1.  Domaćin je poveo u drugoj minuti autogolom Andreasa Christensena. Valladolid je drugi gol zabio u 23. minuti, kada je s bijele točke precizan bio kanadski reprezentativac Cyle Larin. Treći gol za domaćina je zabio Gonzalo Plata u 73. minuti, a konačni rezultat je postavio najbolji strijelac lige Robert Lewandowski u 84. minuti.

Važna je ovo pobjeda za Real Valladolid, koji se učvrstio na 17. mjestu, posljednjem koje garantira opstanak, sa 38 bodova. Getafe ima 35 bodova, a Barcin gradski rival 34, a oba kluba imaju i utakmicu manje. Ni Getafe ni Espanyol neće biti zadovoljni načinom na koji je Barcelona odigrala ovu utakmicu, budući da trener Barcelone Xavi nije stavio dosta igrača iz prvih 11. Otkad je ‘blaugrana’ osigurala titulu, upisala je dva teška poraza. Prvo je Real Sociedad, koji se bori za Ligu prvaka, slavio na Nou Campu 2:1, gdje nije slavio posljednjih 30 godina, a sada je Barcelona glatko poražena u Valladolidu.

Barcelona je u prva 33 kola primila samo 11 golova, da bi u posljednje tri utakmice primila sedam golova. Španjolski mediji se pitaju dali je etički ispravan ovaj stav Barcelone o čuvanju igrača, budući da uvijek postoje oštećeni timovi. U ovom slučaju je to njihov gradski rival Espanyol, kojeg su, namjerno ili ne, vjerojatno poslali u drugu ligu.

 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)