Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
7:16 am

Klapa Munita ponovno nagrađena na festivalu u Makarskoj

Piše P. I.

Proteklog se vikenda klapa Munita na svom drugom nastupu na festivalu ‘KUM – klape uz mandoline’ u Makarskoj opet  okitila nagradama. Zadarska Munita ovoga puta je zaslužila 3. nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, 3. nagradu publike i 2. nagradu za novu skladbu koju je dobio autor i član klape Vjekoslav Šuljić.

Festival u Makarskoj vratio se nakon jednogodišnje pauze s novim konceptom – klape su ovoga puta morale izvoditi novu skladbu koja se ocjenjivala, i uz nju jednu skladbu po slobodnom izboru. Munita se tako natjecala s novom pjesmom ‘Kad budu me nosit’ za koju je glazbu napisao Vjekoslav Šuljić, a stihove Ružana Kovač. To je ujedno bila i premijerna izvedba pjesme, a klapa upravo radi na studijskoj verziji koja će uskoro biti objavljena. Označit će to i početak rada na novom albumu, s obzirom na to da je nedavno predstavljen njihov album ‘Vratit će se naša dica’. Uz navedenu pjesmu, klapa je izvela i prekrasnu skladbu Tomislava Ivčića ‘Tužna proljeća’, pa je to bila još jedna uspješna zadarska priča.

Novi uspjeh klape Munita dolazi u srcu priprema za njihov veliki rođendanski koncert 9. studenog u HNK Zadar, na kojem će proslaviti svoj 10. rođendan i promovirati novi album. Članovi Munite najavljuju da za koji dan počinje prodaja karata i pozivaju sve na koncert.

Munita je peteročlana zadarska klapa čiji sastav čine Hrvoje Rančić (prvi tenor), Marko Žorž (drugi tenor), Vjekoslav Šuljić (bariton), Marko Vidučić (prvi bas) i Matej Sikirić (drugi bas), a na festivalu u Makarskoj pridružili su im se instrumentalisti Ivo Kinda i Mladen Košta na mandolinama, kao i Frane Bubičić na gitari.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)