Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Hrvatska
8:36 am

PROGNOZA Stiže val obilnih kiša, evo kada

Piše A. A.

Umjereno do pretežno oblačno u većem je dijelu zemlje, na zapadu ima i slabe kiše. Duž Jadrana već na mjestima puše jako jugo, otežava i pomorski promet. 

Zbog vjetra, odnosno jakog juga, u prekidu su brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak, katamaranska linija Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Martinšćica-Cres-Rijeka. Na kopnu vozačima otežava magla, na mjestima i vrlo gusta, osobito po Gorskom kotaru, prema izvješću Hrvatskog autokluba.

U nastavku ponedjeljka bit će dijelom sunčano, većinom uz kišu lokalno u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu, također moguće i na krajnjem sjeverozapadu uz granicu sa Slovenijom. Prema večeri očekuje se jače naoblačenje sa zapada kao uvod u novu izraženu promjenu vremena, najavljuje Tea Blažević, meteorologinja N1 televizije.

Utorak će biti oblačniji, uz kišu i pljuskove s grmljavinom – lokalno obilnije, osobito duž Jadrana, i to prije svega sjevernog dijela, ali i u područjima uz Jadran. Lokalno bi moglo pasti i više od 50 mm kiše. U takvim okolnostima, na području sjevernog Jadrana najviše postoji mogućnost lokalnog poplavljivanja. Meteoalarm, sustav upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda, izdvaja riječku regiju. 

U srijedu, na blagdan Svih Svetih, bit će povoljnije, no i dalje nestabilno uz mogućnost povremenih pljuskova, većinom duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Stabilizacije nema niti u nastavku tjedna – štoviše, potkraj četvrtka i u petak slijedi novi val obilne kiše.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)