Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:49 pm

RECEPT Cheesecake s jagodama

Piše N.M.

Em je s jagodama, em se ne peče… Vrlo brzo će postati i vaš omiljeni desert za tople dane, piše Index.

Kora:

500 g mljevenih keksa

200 g maslaca

30 g šećera u prahu

mlijeko po potrebi

Nadjev:

500 ml slatkog vrhnja

1 kremfix

4 žlice mascarpone sira

1 vanilin šećer

220 g šećera u prahu

1 mljevena želatina

Preljev:

500 g jagoda

4 žlice šećera

100 ml vode

1 mljevena želatina 

Priprema:

U posudi pomiješajte mljevenu plazmu, omekšali maslac, šećer u prahu i mlijeko. Dobivenu smjesu za koru ravnomjerno rasporedite u okrugli kalup promjera 26 cm i stavite u hladnjak.

Mikserom lagano umutite slatko vrhnje i kremfix. U pripremljenu smjesu dodajte mascarpone i obje vrste šećera, promiješajte kako bi se sastojci sjedili.

Želatinu pripremite prema uputama na vrećici, dodajte je u dobivenu smjesu, promiješajte i nadjev izlijte na pripremljenu koru.

Stavite u hladnjak na hlađenje na 1-2 sata.

Preljev: Jagode očistite, operite i nasjeckajte na sitno. U posudu stavite nasjeckane jagode i šećer, kuhajte dok se šećer ne otopi a jagode omekšaju. Dobivenu smjesu jagoda usitnite štapnim mikserom i umiješajte želatinu pripremljenu prema uputama na vrećici. Preljev od jagoda prelijte preko nadjeva, ostavite u hladnjaku par sati, najbolje preko noći.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)