Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

DOMOVINSKI POKRET Kukavica. Žaja obišli gradilište pretovarne stanice u Zagvozdu

Piše P. I.

Gotovo dvadeset godina trajala je saga o izgradnji održivog sustava gospodarenja otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, poručuju iz Domovinskog pokreta. 

‘Kompletan projekt uključuje izgradnju i stavljanje u funkciju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Lećevici, ali i šest pretovarnih stanica bez kojih sustav gospodarenja otpadom ne bi bio moguć. Potpisani su ugovori za izgradnju  pretovarnih  stanica Sinj, Zagvozd i Brač, za koje je prethodno ishodovana građevinska dozvola, ukupne vrijednosti 8.069,102,89 eura bez PDV-a’, navode iz Domovinskog pokreta.

Dodaju kako je potrebno izgraditi pretovarne stanice kako bi Centar za gospodarenje otpadom u Lećevici mogao biti izgrađen i započeti s radom. One bi, ističu, trebale biti ključne točke u procesu zbrinjavanja otpada, ali i ključ za zatvaranje dosadašnjih lokalnih odlagališta otpada. 

‘Ponosni smo što smo svojim radom u Skupštini, kroz programsku suradnju s izvršnom vlasti, doprinijeli realizaciji ovog gorućeg problema u našoj županiji. Naši vijećnici Marko Žaja i Ivica Kukavica obišli su ovih dana gradilište pretovarne stanice u Zagvozdu kako bi se uvjerili u napredak radova. Nakon uspostavljanja regionalnog centra za gospodarenje otpadom zatvorit će se dosadašnja odlagališta poput Kukuzovca, Karepovca, Kozjačića i Ajdanovca koja su iz godine u godinu sve veća ekološka i zdravstvena prijetnja’, zaključuju iz Domovinskog pokreta.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)