Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
1:17 pm

Što ako Hrvatska, Wales i Turska završe kvalifikacije sa 16 bodova?

Piše D. F.

Hrvatska nogometna reprezentacija je s dva poraza od Turske i Walesa došla u situaciju kojoj se nitko nije mogao nadati. Izabranici Zlatka Dalića trenutno su na trećem mjestu skupine D s deset bodova kao i drugoplasirani Wales, ali Velšani imaju bolji međusobni omjer.

Tursku do kraja kvalifikacija čeka gostovanje u Walesu. Wales će prije toga na gostovanje u Armeniju, a Hrvatska mora u Latviju te će potom dočekati Armeniju.

Postoji mogućnost da Turska, Hrvatska i Wales završe kvalifikacije sa 16 osvojenih bodova. U tom slučaju gledaju se osvojeni bodovi u međusobnim utakmicama, a tu Hrvatska stoji najlošije (četiri boda). Turska ima šest, a Wales bi pobjedom protiv Turske došao na sedam. Dakle, Hrvatskoj za plasman na prva dva mjesta treba kiks Walesa u iduće dvije utakmice, naravno uz uvjet da se svladaju Latvija i Armenija.

No, i ako Hrvatska završi na trećem mjestu zahvaljujući dobrom nastupu u Ligi nacija imat će priliku izboriti Euro kroz dodatne kvalifikacije. 

Tablice omogućuje Sofascore
Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)